Ο γερμανικός στρατός ξέμεινε από βλήματα πυροβολικού

Newsroom

Updated on:

Ο Γερμανικός στρατός δημιουργεί τάγμα εσωτερικής ασφάλειας

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν μόνο περί τα 20.000 εκρηκτικά βλήματα πυροβολικού, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο διαβαθμισμένα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας.

Τα έγγραφα προορίζονταν να πείσουν την επιτροπή προϋπολογισμού ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει στην κατεπείγουσα αγορά τέτοιου υλικού.

Χώρες όπως η Γερμανία έσπευσαν να εφοδιάσουν την Ουκρανία με βλήματα των 155 χιλιοστών μετά την εισβολή της Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ως αποτέλεσμα, μειώθηκαν τα αποθέματα για τη δική τους άμυνα.

Ο γερμανικός στρατός θα πρέπει να φτιάξει απόθεμα περίπου 230.000 βλημάτων μέχρι το 2031, ώστε να συμμορφωθεί με τον στόχο του ΝΑΤΟ – να διαθέτει δηλαδή αρκετά βλήματα ώστε να αντεπεξέρχεται σε 30 ημέρες σφοδρών μαχών.

Το υπουργείο Άμυνας δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

Όπως σημειώνει ακόμη το Spiegel το υπουργείο σκοπεύει να παρουσιάσει στην επιτροπή προϋπολογισμού εννέα συμβάσεις για την αγορά βλημάτων για το πυροβολικό και τα άρματα εντός των επόμενων μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης