Οι Γερμανοί γιατροί καταγγέλλουν επιδημία χαμένων ραντεβού

Newsroom

Γερμανία: Τι γνώμη έχουν οι πολίτες για τη νοσοκομειακή περίθαλψη

Η εύρεση ραντεβού με γιατρό στη Γερμανία μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά ορισμένοι γιατροί λένε ότι οι ασθενείς είναι μέρος του προβλήματος, καθώς πολύ λίγοι άνθρωποι ακυρώνουν τα ραντεβού τους…

Οι ασθενείς της Γερμανίας χάνουν πάρα πολλά ραντεβού με γιατρούς

Επτά στα 10 ιατρεία γιατρών στη Γερμανία αναφέρουν ότι ένας σημαντικός αριθμός ασθενών χάνει τα προγραμματισμένα ραντεβού του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχεδόν το ένα πέμπτο των ραντεβού καταλήγει σε μη εμφάνιση των ασθενών.

Ως εκ τούτου, ο επικεφαλής της Ένωσης Ιατρών Νόμιμης Ασφάλισης Υγείας (KBV) Andreas Gassen προτείνει στους παρόχους νόμιμης ασφάλισης υγείας να καθιερώσουν ένα τέλος για τα χαμένα ραντεβού.

“Δεν είναι απλώς ενοχλητικό όταν οι ασθενείς δεν έρχονται στα ραντεβού τους. Τα ιατρεία δεν μπορούν να προσφέρουν ραντεβού δύο φορές”, εξήγησε ο Gassen.

“Όταν ένας ασθενής δεν εμφανίζεται για ένα ραντεβού, αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος είναι αποκλεισμένος και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συναντηθεί με άλλους ασθενείς”.

Το Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών επικρίνει την πρόταση για τα τέλη

Οι επικριτές χαρακτήρισαν την πρόταση του Gassen “αρπαγή” για τους ασθενείς.

Οι πάροχοι ασφάλισης υγείας πρότειναν να εφαρμοστεί η αντίθετη πολιτική, σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς που περιμένουν πολύ καιρό για ραντεβού θα λαμβάνουν αποζημίωση.

Το Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών της Γερμανίας επεσήμανε ότι “η έλλειψη προσβασιμότητας για τους ασθενείς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Ο επικεφαλής του Ιδρύματος Eugen Brysch δήλωσε ότι η έλλειψη διαθέσιμων ραντεβού – που σημαίνει ότι ορισμένοι ασθενείς περιμένουν πάνω από 30 ημέρες για να δουν γιατρό – προκαλεί επίσης υπερχείλιση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης