Γερμανός κάνει μήνυση στην Biontech και απαιτεί 150 000 ευρώ

Στα τέλη του 2020, ένας ηλικιωμένος πολίτης (101 ετών) έλαβε τον πρώτο εμβολιασμό Corona στη Γερμανία. Ακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών. Οι περισσότεροι “αποδέχθηκαν” καλά τον εμβολιασμό – αλλά κάποιοι από τότε παραπονέθηκαν για υποψίες σοβαρής βλάβης από το εμβόλιο.

Τώρα 180 από αυτούς προσφεύγουν στη δικαιοσύνη. Ζητούν αποζημίωση από τους τέσσερις κατασκευαστές εμβολίων Biontech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson. Διακυβεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και οι πρώτες δίκες θα ξεκινήσουν τον Μάιο.

Ένας από τους ενάγοντες είναι ο Dietmar S. από το Geisingen της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ήταν πάντα υποστηρικτής των εμβολιασμών Corona – μέχρι που σχεδόν τυφλώθηκε από το ένα μάτι μετά τον εμβολιασμό. Τώρα διεκδικεί αποζημίωση 150.000 ευρώ από την Biontech (αρ. αναφοράς: 2 O 325/22).

Ο S. αφηγείται την τραγική του ιστορία στην BILD am SONNTAG: Είχε εμβολιαστεί ο ίδιος με την Biontech τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021.

Την επομένη του δεύτερου ραντεβού, πήρε πρωινό με την αδελφή του, της μίλησε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου…

“… τότε ήταν που ξεκίνησε! Είμαι μεγάλος οπαδός της εθνικής μας ομάδας, αλλά ξαφνικά δεν μπορούσα να θυμηθώ τα ονόματα των παικτών. Ο Νόιερ; Kroos; Müller; Όλοι εξαφανίστηκαν”.

Ο S. πάλευε επί εβδομάδες με προβλήματα εύρεσης λέξεων και συγκέντρωσης.

Τον Αύγουστο, η καταστροφή χτύπησε: “Ξαφνικά είχα σκιές στο δεξί μου μάτι, η όρασή μου γινόταν όλο και χειρότερη – ένα μήνα αργότερα, μόνο τρία τοις εκατό”.

Η διάγνωση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Tübingen: απόφραξη αρτηρίας αμφιβληστροειδή! Ο Σ. έχει φραγμένες φλέβες στο δεξί του μάτι, παραμένει σχεδόν τυφλός.

Ήταν διευθυντής εργοστασίου σε έναν προμηθευτή αυτοκινήτων, ήθελε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση το 2021.

Σήμερα είναι άνεργος, ακύρωσε την ασφάλεια ζωής του, προς το παρόν δεν έχει εισόδημα.

Η ζωή μου είναι “εκτός λειτουργίας”

“Η ζωή μου είναι εκτός λειτουργίας. Ταξίδευα πολύ για τη δουλειά μου, τώρα αισθάνομαι άβολα σε ξένα μέρη. Ακόμη και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ με αγχώνουν.

Και υπάρχει πάντα αυτός ο φόβος: τι θα γίνει αν χάσω και το αριστερό μου μάτι;”

Στην καταγγελία του (στη διάθεση της BILD am SONNTAG), ο S. επικρίνει την Biontech ότι δεν παρείχε επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους του εμβολίου: “Προφανώς, τα χρηματικά εμπορικά συμφέροντα είχαν προτεραιότητα έναντι της υγείας του πληθυσμού”.

Στη δίκη, το κεντρικό ερώτημα θα είναι: Ήταν η τύφλωση του S συνέπεια του εμβολιασμού; Ο ίδιος λέει: Ναι, η Biontech: Όχι.

Ο κατασκευαστής του εμβολίου δεν θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση στην BILD am SONNTAG. Στις 3 Ιουλίου αρχίζει η δίκη στο περιφερειακό δικαστήριο του Rottweil.

Ο τιμοκατάλογος της Corona…

Ο δικηγόρος Joachim Caesar-Preller (60) εκπροσωπεί όχι μόνο τον Dietmar S., αλλά 850 άτομα σε όλη τη χώρα που φέρονται να έχουν υποστεί βλάβη από έναν εμβολιασμό Corona.

Η πιο πρόσφατη υπόθεσή του είναι ένα κορίτσι (15 ετών) από την Κάτω Σαξονία που εμβολιάστηκε δύο φορές με το εμβόλιο Biontech και τώρα είναι παράλυτη και κατάκοιτη.

“Οι κατασκευαστές εμβολίων, όπως η Biontech, δεν ευθύνονται για τις βλάβες από τα εμβόλια.

Αυτό είναι σκάνδαλο!”, επικρίνει ο δικηγόρος στην BILD am SONNTAG: “Οι κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν τα έξοδα για τις αγωγές και τις ζημιές τους στο κράτος.

Παρόλο που έβγαλαν κέρδη δισεκατομμυρίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας!”.

Και: “Εγώ ο ίδιος είμαι διπλά εμβολιασμένος με Corona, δεν είμαι πολέμιος του εμβολιασμού. Πιστεύω όμως ότι το κράτος πρέπει να βοηθήσει τα θύματα του εμβολιασμού.

Διότι προώθησε μαζικά τον εμβολιασμό και άσκησε πίεση σε όσους αρνήθηκαν.

Ο υπουργός Υγείας Lauterbach ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι εμβολιασμοί ήταν απλώς ένα τσίμπημα χωρίς παρενέργειες. Περισσότερος ευτελισμός δεν είναι δυνατός!”

Στο δικαστήριο, ο δικηγόρος ζητά σύνταξη (έως 2000 ευρώ) και αποζημίωση για τα θύματα του εμβολιασμού. Το ποσό εξαρτάται από τη σοβαρότητα της ζημίας.

Αυτή είναι η αποζημίωση που ζητά ο δικηγόρος για προβλήματα από τον εμβολιασμό

  • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: μέγιστο ποσό 80.000 ευρώ
  • Αυτοάνοσα νοσήματα όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας: μέγιστο 100.000 ευρώ
  • Καρδιακός μυς ή περικαρδίτιδα: max. 120.000 ευρώ
  • Τύφλωση ενός ματιού, κώφωση ενός αυτιού: μέγιστο 150.000 ευρώ
  • Θρόμβωση του εγκεφάλου ή της καρδιάς χωρίς θάνατο: μέγ. 150.000 ευρώ
  • Θρόμβωση εγκεφάλου ή καρδιάς με αποτέλεσμα θάνατο: μέγιστο 1. εκατομμύριο ευρώ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης