Γερμανία: Η Henkel εξετάζει τηλεργασία για εξοικονόμηση ενέργειας

Ο κατασκευαστής καταναλωτικών αγαθών Henkel εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει προσωρινά περισσότερα “γραφεία στο σπίτι” (σ.σ. τηλεργασία) για να εξοικονομήσει αέριο.

“Θα μπορούσαμε τότε να μειώσουμε σημαντικά τη θερμοκρασία στα γραφεία, ενώ οι υπάλληλοί μας θα μπορούσαν να θερμαίνουν τα σπίτια τους στον κανονικό βαθμό”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Henkel Carsten Knobel στην εφημερίδα “Rheinische Post”.

Είπε επίσης ότι ο όμιλος θα μπορούσε να χρησιμοποιεί περισσότερο άνθρακα και πετρέλαιο στον ιδιόκτητο σταθμό παραγωγής ενέργειας στο Ντίσελντορφ, ο οποίος σήμερα λειτουργεί κυρίως με φυσικό αέριο.

“Σε σύγκριση με τη σημερινή λειτουργία, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε σχεδόν το ένα τρίτο του φυσικού αερίου”, δήλωσε ο διευθυντής. Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων.

Ενόψει των προκλήσεων της ενεργειακής κρίσης τον προσεχή χειμώνα, ο Knobel δήλωσε: “Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, είναι σημαντικό να εξοικονομηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό αέριο μέχρι το χειμώνα, ώστε να γεμίσουν επαρκώς οι αποθήκες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, η Henkel σχεδιάζει να περικόψει περίπου 300 θέσεις εργασίας στη Γερμανία έως το τέλος του 2023 στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής του τμήματος καταναλωτικών αγαθών της.

Αυτό είναι περίπου το 15% των 2.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως που πρόκειται να καταργηθούν με τη συγχώνευση των τμημάτων απορρυπαντικών και προσωπικής φροντίδας. Κατά τη διαδικασία αυτή, ο όμιλος θα προσπαθήσει να αποφύγει τις υποχρεωτικές απολύσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.