Αυτή ήταν η αιτία της διακοπής ρεύματος στη Στουτγάρδη…

Newsroom

Πόσο πιθανό είναι ένα ηλεκτρικό μπλακ άουτ στη Γερμανία;

Διακοπή ρεύματος παρέλυσε το πρωί της Τετάρτης κυρίως τμήματα του βόρειου τμήματος της Στουτγάρδης. Η αιτία ήταν πολύ μπανάλ…

Και ξαφνικά έσβησαν τα φώτα: Μια διακοπή ρεύματος στο βόρειο τμήμα της Στουτγάρδης καθώς και στο κέντρο της πόλης προκάλεσε αναστάτωση το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Stuttgarter Nachrichten”, επεκτάθηκε από το Pragsattel μέχρι το Milaneo.

Το Killesberg και τμήματα της περιοχής γύρω από το Rosensteinpark επηρεάστηκαν επίσης.

Η εταιρεία Stuttgart Netze, η οποία είναι υπεύθυνη για την ηλεκτροδότηση της πρωτεύουσας του κρατιδίου, ανέφερε τη διακοπή στη σελίδα βλαβών της στο διαδίκτυο.

Εκεί αναφερόταν ότι οι τεχνικοί βρίσκονταν επί ποδός και αναζητούσαν την αιτία της διακοπής ρεύματος. Η βλάβη αναφέρθηκε στη σελίδα ως επιλυθείσα λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Γύρω στις 7.50 π.μ. ένα καλώδιο είχε υποστεί ζημιά κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε συνέντευξή του στο t-online.

Ένας εκσκαφέας χτύπησε το υπόγειο καλώδιο. Στη συνέχεια, υπήρξαν διακοπές στο δίκτυο μέσης τάσης στο κέντρο και στα βόρεια της Στουτγάρδης, ανακοίνωσε η Stuttgart Netze.

Επηρεάστηκαν επτά σταθμοί μετασχηματιστών, πέντε εκ των οποίων ήταν σταθμοί πελατών εταιρειών. Περίπου 1200 ιδιωτικά νοικοκυριά έχασαν το ρεύμα.

Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα με αναδρομολόγηση του δικτύου ηλεκτροδότησης. Το κατεστραμμένο καλώδιο επισκευάζεται τώρα.

Εκτός λειτουργίας οι ταμειακές μηχανές – καθηλώθηκε η γραμμή του τραμ

Η διακοπή ρεύματος προκάλεσε κάποια ταλαιπωρία στους πληγέντες. Για παράδειγμα, ορισμένοι κάτοικοι ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν μπορούσαν να κάνουν ντους επειδή οι λέβητες ζεστού νερού δεν λειτουργούσαν.

Άλλοι παραπονέθηκαν ότι οι υπολογιστές ή οι τηλεοράσεις δεν λειτουργούσαν.

Ορισμένα καταστήματα και καφετέριες αναγκάστηκαν επίσης να αυτοσχεδιάσουν επειδή οι ταμειακές τους μηχανές δεν λειτουργούσαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Stuttgarter Nachrichten”, η διακοπή ρεύματος επηρέασε και την κυκλοφορία του τραμ.

Μεταξύ των στάσεων Pragfriedhof και Killesberg, ένας συρμός της γραμμής U5 του τραμ ακινητοποιήθηκε λίγο μετά τη σήραγγα.

Μια εκπρόσωπος της Stuttgarter Straßenbahnen AG (SSB) δήλωσε στο t-online ότι δεν υπήρξαν προβλήματα στις άλλες γραμμές.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης