Βρέθηκε η αιτία της πυρκαγιάς σε λούνα παρκ της Γερμανίας

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

εθελοντικό κοινωνικό έτος στη Γερμανία

Ύψος της ζημίας ασαφές – Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο λούνα παρκ της Γερμανίας: Εκκενώθηκαν 25.000 άνθρωποι – Βρέθηκε η αιτία…

Συναγερμός πυρκαγιάς στο Europa-Park: Πυρκαγιά ξέσπασε σε τεχνικό χώρο του μεγαλύτερου ψυχαγωγικού πάρκου της Γερμανίας. Περίπου 25.000 άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν το χώρο.

Ωστόσο, το οικογενειακό πάρκο σχεδιάζει να ανοίξει κανονικά σήμερα με λίγους μόνο περιορισμούς.

Ενημέρωση: Η πυρκαγιά στο Europa-Park στο Rust προκλήθηκε πιθανότατα από τεχνική βλάβη, σύμφωνα με την αστυνομία την Τρίτη.

Η πυρκαγιά, στην οποία τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες, είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα τεχνικό δωμάτιο της ατραξιόν “Yomi Magic World of Diamonds”.

Μετά την πυρκαγιά στο Europa-Park, το θεματικό πάρκο στο Ρουστ ανοίγει ξανά τις πύλες του για τους επισκέπτες.

Όλα τα άλλα αξιοθέατα, όπως η υδάτινη ατραξιόν Rulantica και τα ξενοδοχεία, είναι επίσης ανοιχτά κανονικά, σύμφωνα με την επιχείρηση.

Ωστόσο, οι περιοχές γύρω από το σημείο της πυρκαγιάς δεν αναμένεται να είναι προσβάσιμες, σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Εν τω μεταξύ, οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν να αναζητούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα τεχνικό δωμάτιο της ατραξιόν “Yomi Magic World of Diamonds”.

Οι μηχανισμοί ασφαλείας, όπως οι συναγερμοί πυρκαγιάς και τα σχέδια συναγερμού, λειτουργούσαν ομαλά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένα μεγάλο πλήθος προσωπικού έκτακτης ανάγκης έθεσε στη συνέχεια την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό επικεφαλής της πυροσβεστικής Bernhard Frei, αναπτύχθηκαν περισσότεροι από 450 πυροσβέστες, διασώστες και αστυνομικοί.

Μεγάλη πυρκαγιά το 2018

Το Europa-Park είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Γερμανίας. Βρίσκεται στην περιοχή Ortenau κοντά στα γερμανογαλλικά σύνορα.

Πέρυσι, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις με τρενάκια και άλλα αξιοθέατα – αυτό ήταν ρεκόρ.

Στις 26 Μαΐου 2018 είχε ήδη εκδηλωθεί εκεί μεγάλη πυρκαγιά: Οι θεματικές περιοχές της Σκανδιναβίας και της Ολλανδίας είχαν πέσει σε μεγάλο βαθμό θύμα των φλογών.

Εστιατόρια, καταστήματα και η βόλτα “Πειρατές στη Βατάβια” είχαν καταστραφεί.

Σύμφωνα με την τότε εισαγγελία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από τεχνικό ελάττωμα και προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων.

Επτά αστυνομικοί και πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά στην πυρκαγιά πριν από πέντε χρόνια. Περίπου 500 άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Εκείνη την ημέρα, περίπου 25.000 επισκέπτες βρίσκονταν στο λούνα παρκ. Περισσότερα από δύο χρόνια αργότερα, το “Pirates in Batavia” άνοιξε ξανά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης