Οικονομολόγος: Η Γερμανία έχει γίνει όπως η Ελλάδα πριν 15 χρόνια

Newsroom

Γερμανία: Ενίσχυση Δεκεμβρίου και αντιστάθμιση πληθωρισμού

Την οικονομική κατάσταση στη Γερμανία με εκείνη της Ιταλίας και της Ελλάδας προ 15ετίας συγκρίνει ο Γερμανός οικονομολόγος Γκάμπριελ Φελμπερμαϊρ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle ο οικονομολόγος ανέφερε ότι «η ανάπτυξη στην Γερμανία βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο από το 2017. Και μάλιστα σημαντικά. Απλώς σχεδόν κανείς δεν ήθελε να το πει δυνατά».

«Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση στη Γερμανία είναι σήμερα παρόμοια με εκείνη στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα πριν από 15 χρόνια», τόνισε και σημείωσε πως «οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει προ πολλού τη ρυθμιστική πολιτική, σκορπώντας αλόγιστα τα χρήματα, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Και τώρα έρχονται τα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Γερμανία πρέπει επιτέλους να αποδεχτεί το γεγονός ότι η μέγιστη ταχύτητα με την οποία μπορεί να κινηθεί η γερμανική οικονομία θα μειωθεί σε βάθος χρόνου», ενώ εκτίμησε πως «η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας θα συνεχίσει να μειώνεται».

Αλλά, από την άλλη πλευρά, συνέχισε διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος αγχωνόμαστε τρομερά με αυτό» και έδωσε ένα παράδειγμα για την παραγωγή χάλυβα:

«Η Γερμανία πρέπει σήμερα να εισάγει φθηνή ενέργεια, όπως επίσης και σιδηρομετάλλευμα.

Έτσι θα ήταν ίσως καλύτερα να αγοράσει αντ’ αυτού πράσινο χάλυβα. Πρόκειται για κάτι που κάποιοι αποκαλούν αποβιομηχάνιση».

Πηγή: Liberal

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης