Η Μόσχα απελαύνει δυο Γερμανούς διπλωμάτες

Η Ρωσία κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα (persona non grata) δύο Γερμανούς διπλωμάτες που υπηρετούν στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Μόσχα, ως απάντηση για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, μετά την ετυμηγορία δικαστηρίου του Βερολίνου για την υπόθεση της δολοφονίας του Γεωργιανού πολίτη Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι.

Το Βερολίνο απέλασε την περασμένη εβδομάδα δύο Ρώσους διπλωμάτες καθώς το γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η Μόσχα είχε διατάξει τη δολοφονία του πρώην Τσετσένου μαχητή, Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι, ο οποίος δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε ένα πάρκο του Βερολίνου.

Γερμανία: Απέλαση 2 Ρώσων διπλωματών για τη δολοφονία Γεωργιανού πολίτη

Η Ρωσία αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή στην δολοφονία.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι στο υπουργείο εκλήθη ο Γερμανός πρέσβης Γκέζα Αντρέας φον Γκάιρ στον οποίο ανακοινώθηκε η απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών στο πλαίσιο της συμμετρικής απάντησης για την μη φιλική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η Ρωσία «θα αντιδρά συμμετρικά σε οποιεσδήποτε πιθανές επιθέσεις συγκρουσιακού χαρακτήρα του Βερολίνου εναντίον μας που θα γίνουν μελλοντικά»

Η απάντηση του Βερολίνου

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απόφαση της Μόσχας να απελάσει σήμερα δύο Γερμανούς διπλωμάτες, ανακοίνωσε ότι η απέλασή τους από τη Ρωσία είναι εντελώς αβάσιμη και επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι απελαύνει τους δύο Γερμανούς διπλωμάτες ως απάντηση στις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών από το Βερολίνο, μετά την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που έκρινε ότι η Μόσχα διέταξε τη δολοφονία ενός πρώην Τσετσένου μαχητή, ο οποίος δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε πάρκο του Βερολίνου.

«Η κίνηση αυτή δεν συνιστά έκπληξη, αλλά είναι εντελώς αδικαιολόγητη από την οπτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνεται ότι «η σημερινή απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας επιβαρύνει εκ νέου τις σχέσεις μας».

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.