Η Βαυαρία θα υποστηρίξει μέτρα για την καταπολέμηση της Όμικρον

Η Βαυαρία δεν θέλει να βιαστεί με πιθανούς νέους περιορισμούς με σκοπό την καταπολέμηση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού. Ωστόσο, το κρατίδιο θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα που λαμβάνονται από κοινού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κυβέρνηση του κρατιδίου, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Markus Söder τη Δευτέρα μετά από συνεδρίαση του κομματικού συμβουλίου του CSU στο Μόναχο.

Στη Βαυαρία, είπε, 68 κρούσματα της μετάλλαξης έχουν επιβεβαιωθεί επί του παρόντος και υπάρχουν 123 ακόμη ύποπτα κρούσματα.

Η Βαυαρία είχε ήδη λάβει πολλά μέτρα που εκκρεμούν ακόμη σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια. Ο Söder ανέφερε ως παράδειγμα το κλείσιμο των κλαμπ και των ντισκοτέκ. Περαιτέρω μέτρα θα πρέπει να ληφθούν ομοιόμορφα βάσει των δηλώσεων των εμπειρογνωμόνων.

Για παράδειγμα, θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα σχολεία σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στα παιδιά και τους νέους, δήλωσε ο Söder.

Ανακοίνωσε ότι η Βαυαρία θα κρατήσει τα κέντρα εμβολιασμού ανοιχτά κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Οι εμβολιασμοί θα πρέπει επίσης να συνεχιστούν στα ιατρεία.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.