Καιρός: Έως 33 βαθμούς Κελσίου στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

6 Συμβουλές πριν την αλλαγή του χρόνου στη Στουτγάρδη

Πολύ ζέστη και πιθανές ισχυρές καταιγίδες: Ο καιρός στη Βάδη-Βυρτεμβέργη θα είναι εξαντλητικός και την Τρίτη – και μερικές φορές ακόμη και επικίνδυνος.

Μετά το θερμό ξεκίνημα της εβδομάδας, οι κάτοικοι της Βάδης-Βυρτεμβέργης θα πρέπει να προετοιμαστούν για υψηλές θερμοκρασίες και εν μέρει ισχυρές καταιγίδες και την Τρίτη.

Ο λόγος είναι ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων πάνω από τις Βρετανικές Νήσους, στην άκρη του οποίου πολύ ζεστός και υγρός αέρας από τις υποτροπικές περιοχές θα εισρεύσει στη Βάδη-Βυρτεμβέργη από τα νοτιοδυτικά.

Δείτε επίσης: Σκόνη της Σαχάρας και καταιγίδες απειλούν τη Βαυαρία!

Ειδικά στο δεύτερο μισό της ημέρας με ισχυρές βροχές, χαλάζι και καταιγίδες θα μπορούσαν να προσφέρουν σύντομη δροσιά, αλλά και άφθονη δυσάρεστη ατμόσφαιρα, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD).

Κατά τόπους είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές που μοιάζουν με καταιγίδα. Πιθανή είναι η βροχόπτωση έως και 20 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο μέσα σε μία ώρα.

Το βράδυ είναι πιθανό να πέσουν έως και 40 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την DWD, είναι πιθανό να σημειωθεί χαλάζι και καταιγίδες με ταχύτητα 70 έως 80, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και 100 km/h.

Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία: Προειδοποίηση για καύσωνα στα νοτιοδυτικά

Ιδιαίτερα ζεστός θα είναι ο καιρός στην περιοχή του Άνω Ρήνου, όπου αναμένονται θερμοκρασίες έως και 33 βαθμούς.

Για τη μητροπολιτική περιοχή της Στουτγάρδης, οι μετεωρολόγοι αναμένουν θερμοκρασίες γύρω στους 31 βαθμούς.

Ο καιρός αναμένεται να δροσίσει το Σαββατοκύριακο.

Την προηγούμενη ημέρα, η DWD είχε ήδη εκδώσει προειδοποίηση για καύσωνα, ιδίως για το ακραίο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, και είχε προειδοποιήσει για πολύ υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία.

Η DWD εκδίδει προειδοποιήσεις για καύσωνα όταν προβλέπεται ισχυρό θερμικό φορτίο και δεν είναι βέβαιο ότι το σπίτι μπορεί να δροσιστεί επαρκώς κατά τη διάρκεια της ψυχρότερης νύχτας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης