Καλά νέα για τους εργαζομένους στις μεταφορές στη Βαυαρία!

Βαυαρία: Έρχεται αύξηση μισθών σε οδηγούς λεωφορείων;

Μετά από αρκετές προειδοποιητικές απεργίες στον τομέα των τοπικών μεταφορών της Βαυαρίας, τα συνδικάτα και οι εργοδότες συμφώνησαν σε νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ένωση Δημοτικών Εργοδοτών Βαυαρίας, συμφωνήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η καταβολή αφορολόγητης αποζημίωσης για τον πληθωρισμό ύψους 3.000 ευρώ.

Το ποσό θα καταβληθεί αρχικά τον Ιούνιο με εφάπαξ καταβολή 1240 ευρώ και θα υπάρχουν 220 ευρώ μηνιαίως μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024.

Από τον Μάρτιο του 2024, οι μισθοί θα αυξηθούν στη συνέχεια κατά τουλάχιστον 340 ευρώ.

Είχε επίσης συμφωνηθεί μια μεταγενέστερη αύξηση των επιδομάτων βάρδιας και μια καλύτερη ομαδοποίηση του προσωπικού οδήγησης.

Η διαπραγματευτής των εργοδοτών Magdalena Weigel δήλωσε ότι η συμφωνία πέτυχε να αποτραπούν περαιτέρω απεργίες εις βάρος των επιβατών.

Η νέα συλλογική σύμβαση θα καταστήσει το επάγγελμα πιο ελκυστικό. Οι εργοδότες ελπίζουν ότι αυτό θα τους βοηθήσει να προσελκύσουν τους εξειδικευμένους εργαζόμενους που αναζητούν.

Το συνδικάτο Verdi υπογράμμισε ότι υπήρξε επίσης διαπραγματευτική υπόσχεση για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

“Σε ορισμένα σημεία, το αποτέλεσμα αυτό ξεπερνά σαφώς την κατάσταση της δημόσιας υπηρεσίας και έτσι αντισταθμίζει σε κάποιο βαθμό τη μακρά διάρκεια μέχρι το τέλος του 2024, η οποία δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραμεριστεί”, τόνισε ο διαπραγματευτής της Verdi, Sinan Öztürk.

Στη Βαυαρία, οι τοπικές μεταφορές δεν αποτελούν μέρος του δημόσιου τομέα στη συλλογική διαπραγμάτευση, για τον οποίο είχε ήδη επιτευχθεί συμφωνία νωρίτερα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης