Οι καλοκαιρινοί δρόμοι του Μονάχου επιστρέφουν και πάλι

Και φέτος το καλοκαίρι θα υπάρχει περισσότερος χώρος για πεζούς, ανθρώπους να κάθονται και παιδιά να παίζουν στους δρόμους του Μονάχου – αυτό αποφασίστηκε από την επιτροπή κινητικότητας της πόλης του Μονάχου.

Χώρος για πεζούς και για παιχνίδι: Καλοκαιρινοί δρόμοι και το 2022

Προβλέπονται περίπου δέκα καλοκαιρινοί δρόμοι (Sommerstraßen), αλλά πρέπει πρώτα να δοθεί η αντίστοιχη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.

Ανακοίνωση των επιμέρους δρόμων που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου

Οι καλοκαιρινοί δρόμοι είχαν μεγάλη επιτυχία το 2020 και το 2021 – γι’ αυτό και η Επιτροπή Κινητικότητας του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε ότι μπορούν να επιστρέψουν το 2022.

Το ποιοι ακριβώς δρόμοι θα μετατραπούν σε δρόμους με περιορισμένη κυκλοφορία ή σε δρόμους παιχνιδιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Απριλίου.

Οι τοπικές περιφερειακές επιτροπές έχουν ήδη υποβάλει προτάσεις, τις οποίες το δημοτικό συμβούλιο εξετάζει.

Εάν το δημοτικό συμβούλιο συμφωνήσει, 10 έως 14 δρόμοι θα μετατραπούν σε δρόμους με περιορισμένη κυκλοφορία ή σε δρόμους παιχνιδιού από τα μέσα Ιουνίου.

Αρχικά μέχρι το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά αν υπάρξει μεγάλη αποδοχή, τουλάχιστον έξι θα μπορούσαν να παραμείνουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Στο μέλλον, οι καλοκαιρινοί δρόμοι θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Τι είναι οι καλοκαιρινοί δρόμοι στο Μόναχο;

Σε περιοχές με περιορισμένη κυκλοφορία, επιτρέπεται η χρήση του οδοστρώματος από όλους τους χρήστες του δρόμου. Ωστόσο, οι πεζοί έχουν προτεραιότητα, ενώ τα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται μόνο με ταχύτητα πεζών.

Σε περίπτωση δρόμων παιχνιδιού, όλα τα οχήματα αποκλείονται και η στάθμευση δεν επιτρέπεται. Ο χώρος διατίθεται πλήρως για παιχνίδι, κίνηση και αναψυχή.

Οι δρόμοι παιχνιδιού προσφέρουν στα παιδιά πρόσθετο χώρο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Τα λεγόμενα parklets θα συνεχίσουν επίσης να υπάρχουν. Πρόκειται για χώρους στάθμευσης που μετατρέπονται προσωρινά σε χώρους συνάντησης, οάσεις πρασίνου, χώρους στάθμευσης ποδηλάτων ή παιδικές χαρές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πραγματοποιούνται από ενώσεις, πρωτοβουλίες πολιτών ή ιδιώτες – από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Ποιοι ήταν οι καλοκαιρινοί δρόμοι του Μονάχου το 2021

Πέρυσι, υπήρχαν περιοχές με περιορισμένη κυκλοφορία στην Westenriederstraße (Altstadt), στην Kurfürstenstraße (Maxvorstadt), στην Apianstraße (Schwabing-West), στην Schöttlstraße (Sendling), στην Nietzschestraße (Milbertshofen-Am Hart) και στην Franziska-Reindl-Platz.

Δημιουργήθηκαν δρόμοι παιχνιδιού στην Holzplatz (Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt), στην Kuglerstraße/Schneckenburgstraße (Au-Haidhausen), στη νότια Auffahrtsallee (Neuhausen-Nymphenburg) και στη λεγόμενη “Zugspitzplatz” (Obergiesing-Fasangarten).

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.