Κάμψη της ανεργίας στη Γερμανία τον Δεκέμβριο

Υποχώρηση κατέγραψε το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία έπεσε κατά 13.000 σε σχέση με τον Νοέμβριο, στα 2,52 εκατ. άτομα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο του αριθμού των ανέργων κατά 15.000.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία διαμορφώθηκε στο 5,5%, αμετάβλητο σε σχέση με τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσει στο 5,6%.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Destatis αναφέρει πως οι επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία προς τη γερμανική αγορά εργασίας είναι περιορισμένες.

Πηγή: insider

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.