Ποια ήταν η πιο ζεστή πόλη της Γερμανίας το 2022;

Το Αμβούργο είναι “καυτό” – από κάθε άποψη. Πουθενά αλλού στη Γερμανία δεν έκανε τόσο ζέστη φέτος όσο στη Χανσεατική πόλη…

Το Αμβούργο μπορεί να είναι ευχαριστημένο από ένα εκπληκτικό ρεκόρ καιρού σε όλη τη Γερμανία το 2022: Είχε το πιο ζεστό καλοκαίρι!

“Η υψηλότερη ημερήσια θερμοκρασία στη Γερμανία προήλθε ασυνήθιστα από το βόρειο τμήμα της χώρας”, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD).

Για παράδειγμα, ένα νέο ρεκόρ 40,1 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε στο Hamburg-Neuwiedenthal στις 20 Ιουλίου. Αυτό το ρεκόρ ζέστης αποτέλεσε επίσης ρεκόρ ζέστης όλων των εποχών για την πόλη του Αμβούργου. Η τελευταία φορά που οι άνθρωποι στο Αμβούργο χρειάστηκε να ιδρώσουν τόσο πολύ ήταν το 1992 – όταν το θερμόμετρο στο Hamburg-Fuhlsbüttel ανέβηκε “μόνο” στους 37,3 βαθμούς.

Σε ετήσιο μέσο όρο, ο πίνακας για το Αμβούργο στο τέλος του 2022 έδειξε μ.ο έντεκα βαθμούς Κελσίου, συνέχισε, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του DWD. Το 2021, η μέση ετήσια θερμοκρασία ήταν 8,8 βαθμοί Κελσίου.

1.985 ώρες ηλιοφάνειας: Το βραβείο πηγαίνει στο Αμβούργο

Η μητρόπολη του “λιμανιού” μπορεί επίσης να πάρει το τρόπαιο για τον πιο ηλιόλουστο Μάρτιο στον Έλβα το έτος 2022. Η DWD κατέγραψε συνολικά 1985 ώρες ηλιοφάνειας στο Αμβούργο φέτος. Αυτό είναι σημαντικά περισσότερο από ό,τι το προηγούμενο έτος. Η Χανσεατική πόλη είχε 1.507 ώρες ηλιοφάνειας. Ταυτόχρονα, οι βροχές ήταν σημαντικά λιγότερες από πέρυσι.

Σύμφωνα με το DWD, η Γερμανία στο σύνολό της γνώρισε επίσης ένα “εξαιρετικό έτος ζεστού καιρού” το 2022. Υπήρξε ρεκόρ στη διάρκεια της ηλιοφάνειας.

Και με έλλειμμα βροχόπτωσης περίπου 15%, οι τελευταίοι δώδεκα μήνες ήταν πολύ ξηροί. Σύμφωνα με το προκαταρκτικό ετήσιο ισοζύγιο, το 2018 σημειώθηκε τουλάχιστον το ρεκόρ θερμοκρασίας των 10,5 βαθμών Κελσίου.

Μόνο η τελική αξιολόγηση όλων των δεδομένων των σταθμών στις αρχές Ιανουαρίου θα δείξει αν το 2022 ήταν το θερμότερο έτος από την έναρξη των μετρήσεων, ανακοίνωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του DWD.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.