Γερμανία: Οι πολίτες μπορούν να βλέπουν τα δεδομένα Schufa

Βαθμολογία Schufa στη Γερμανία: Πώς προκύπτει-επηρεάζεται;

Με την εξαγορά της βερολινέζικης εταιρείας fintech Forteil, το 2023 θα υπάρξει μια αλλαγή για τους ιδιώτες πελάτες της Schufa. Έτσι, θα είναι δυνατή η ελεύθερη η πρόσβαση των δεδομένων.

Η Tanja Birkholz, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Schufa, αναφέρει: “Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα λάβουν σταδιακά δωρεάν ψηφιακή εικόνα των προσωπικών δεδομένων της SCHUFA μέσω του Bonify ήδη από το 2023 – ένα χρόνο νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό”.

Βαθμολογία Schufa στη Γερμανία: Πώς προκύπτει-επηρεάζεται;

Η συνεργασία μεταξύ της Schufa και της Bonfiy ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2022 και από τότε εργάζονται εντατικά για την ανάπτυξη της εφαρμογής Schufa.

Από ανταγωνιστής σε συνεργάτης

Το Bonify θα συνεχίσει να υπάρχει ως ανεξάρτητο εμπορικό σήμα. Η πλατφόρμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά το 2015 και θεωρήθηκε “αμφισβητίας της Schufa”, σύμφωνα με τον Heise.

Εκεί, οι πελάτες μπορούσαν να ελέγξουν εκ των προτέρων τη δική τους πιστοληπτική ικανότητα – εξαιρουμένης της βαθμολογίας Schufa.

Τα μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν την τιμή αγοράς.

Κριτική από τους υποστηρικτές της προστασίας των δεδομένων

Ήδη από τον Οκτώβριο, παρουσιάστηκε ένας “προσομοιωτής βαθμολογίας”, ο οποίος δίνει στους χρήστες μια εικόνα για το πώς διάφορες μεταβλητές, όπως ο αριθμός των δανείων, μπορούν να επηρεάσουν την πιστοληπτική ικανότητα.

Πριν από αυτό, συχνά δεν ήταν προφανές στους καταναλωτές από τι αποτελούνταν η βαθμολογία Schufa.

Σύμφωνα με τον Heise, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξετάζει κατά πόσον η δημιουργία αξιών βαθμολογίας για τα άτομα και η παροχή τους σε τρίτους εμπίπτει στην απαγόρευση κατάρτισης προφίλ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης