Κανόνας 3G για την έναρξη του σχολείου; Το Βρανδεμβούργο λέει ναι!

Σε αντίθεση με την περσινή σχολική χρονιά, δεν θα υπάρξει υποχρεωτικό τεστ Corona για τους μαθητές της Βαυαρίας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές – Η κατάσταση είναι διαφορετική στο Βρανδεμβούργο.

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν νωρίτερα στο Βρανδεμβούργο από ό,τι στη Βαυαρία – και ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα με την υποχρέωση εξέτασης Corona μιας εβδομάδας για τους ανεμβολίαστους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και άλλους υπαλλήλους των σχολείων. Όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε εξέταση, αλλά μπορούν να το κάνουν εθελοντικά.

Αυτό σημαίνει ότι ο κανόνας 3G ισχύει de facto για τη σχολική φοίτηση κατά την πρώτη εβδομάδα σχολικής φοίτησης στο Βρανδεμβούργο.

Σύμφωνα με την εκεί υπουργό Υγείας, Anna Heyer-Stuffer, οι υποχρεωτικές εξετάσεις μιας εβδομάδας μετά την περίοδο των διακοπών αποσκοπούν στην αύξηση της ασφάλειας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν οι τάξεις παρακολούθησης.

Δεν υπάρχει υποχρεωτικό τεστ Corona για τους μαθητές της Βαυαρίας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Στη Βαυαρία, από την άλλη πλευρά, δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικές εξετάσεις Corona μετά το τέλος των θερινών διακοπών σε περίπου τέσσερις εβδομάδες – τουλάχιστον προς το παρόν. Αυτό αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ανακουφίστηκαν. “Τα σχολεία δεν είναι εξεταστικά κέντρα”, υπογράμμισε ο Jürgen Böhm, επικεφαλής της Ένωσης Καθηγητών Realschule της Βαυαρίας.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει υποχρεωτική εξέταση – η δια ζώσης διδασκαλία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα

Απαντώντας σε ερώτηση του BR24, αναφορικά με τον κανόνα στο Βρανδεμβούργο, το Υπουργείο Παιδείας της Βαυαρίας τονίζει ακόμη και τώρα: Στη Βαυαρία, δεν υπάρχουν σχέδια για υποχρεωτικές δοκιμές κορώνας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. “Το επόμενο έτος, η κορυφαία προτεραιότητα θα είναι και πάλι η διασφάλιση της διδασκαλίας στα σχολεία”, λέει μια εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων, το υπουργείο θεωρεί ότι “οι προηγούμενες συστάσεις υγιεινής θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για την έναρξη των μαθημάτων στις 13.09.2022”.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, δεν θα υπάρξουν επίσης υποχρεωτικές εξετάσεις Corona κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η πρώτη εβδομάδα του σχολείου έχει ήδη τελειώσει – εκεί, όπως και στη Βαυαρία, το επίκεντρο είναι οι εθελοντικές αυτοεξετάσεις Corona που μπορούν να γίνουν στο σπίτι. Την πρώτη ημέρα του σχολείου, υπήρχε επίσης η δυνατότητα αυτοελέγχου στο σχολείο.

Κατ’ αρχήν, η υπουργός σχολείων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Dorothee Feller (CDU) συνιστά την εθελοντική χρήση μάσκας στην τάξη.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.