Γερμανία: Καρτέλ ενέργειας έβαζε στην τσέπη κρατικές επιδοτήσεις

Το περίφημο πακέτο των €200 δισ., που έδωσε το Βερολίνο για την ανακούφιση καταναλωτών στην αιχμή της ενεργειακής κρίσης, πιθανώς καταχράστηκαν ουκ ολίγες εταιρείες στη χώρα. Ερευνα από την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή.

Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας διεξάγει έρευνα σε διψήφιο αριθμό προμηθευτών ενέργειας για πιθανή κατάχρηση του πλαφόν στις τιμές που εισήγαγε η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους πολίτες και τις εταιρείες από την άνοδο του ενεργειακού κόστους, μεταδίδει το Reuters.

Το Βερολίνο εισήγαγε πέρυσι πακέτο 200 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τις εταιρείες και τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ιστοτόπους καταναλωτών, τα τιμολόγια ορισμένων Γερμανών προμηθευτών ξεπερνούν τα ανώτατα όρια που θέσπισε το κράτος, παρά την πτώση των παγκόσμιων τιμών του φυσικού αερίου σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι ορισμένοι προμηθευτές αυξάνουν τις τιμές για να επωφεληθούν από τις επιδοτήσεις.

«Καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε το κράτος από την εκμετάλλευση», δήλωσε ο Andreas Mundt, επικεφαλής του γραφείου που διεξάγει την έρευνα κατά του πιθανού καρτέλ.

Η ρυθμιστική αρχή είχε ενδείξεις ότι οι τρέχουσες τιμές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν αντικειμενικά για τους τελικούς πελάτες και ξεκίνησε διαδικασίες για τον έλεγχο τέτοιων παραβιάσεων, πρόσθεσε ο Mundt.

Πηγή: Euro2day

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης