Δημοφιλής κατασκευαστής κινητών γυρίζει την πλάτη στη Γερμανία

Σταμάτησαν οι πωλήσεις: Ο δημοφιλής κατασκευαστής smartphones OPPO γυρίζει τελικά την πλάτη στη Γερμανία

Η γερμανόφωνη ιστοσελίδα του κατασκευαστή κινητών Oppo έχει ερημώσει και οι πωλήσεις των smartphones στη Γερμανία έχουν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Προφανώς, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας αποσύρεται πλέον εντελώς από τη Γερμανία.

Η εξαφάνιση των smartphones και των ακουστικών θα μπορούσε να αποδείξει το οριστικό τέλος για την “Oppo” στη Γερμανία.

Ήδη το καλοκαίρι του 2022, ο Κινέζος κατασκευαστής έπρεπε να σταματήσει την πώληση των smartphones του στη χώρα – ο λόγος ήταν μια δικαστική απόφαση στη διαμάχη για την πατέντα με τη Nokia.

Η διακοπή των πωλήσεων για τα smartphones “Oppo” ίσχυε από τον Ιούλιο του 2022. Ωστόσο, ο κατασκευαστής δεν ήθελε να αποσυρθεί εντελώς από την αγορά.

Σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό “Techbook”, πληροφορίες σχετικά με τις κινητές συσκευές και τα διάφορα μοντέλα ακουστικών θα μπορούσαν να βρεθούν ακόμη στον ιστότοπο.

Ουσιαστικά εν μία νυκτί, ο κατασκευαστής έχει πλέον αφαιρέσει όλα τα προϊόντα και έχει εκκαθαρίσει πλήρως τον γερμανικό ιστότοπό του.

Δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση για αυτό – μόνο η ανακοίνωση ότι θα σταματήσει να αναπτύσσει τα δικά της chipsets για τις συσκευές της, όπως αναφέρει το “chip.de”.

Παρεμπιπτόντως, το δραστικό βήμα δύσκολα μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους των πελατών: Στον κατάλογο των πιο δημοφιλών εμπορικών σημάτων smartphone, η “Oppo” βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με το Statista – με μερίδιο αγοράς άνω του δέκα τοις εκατό, μπροστά από γνωστούς κατασκευαστές όπως η Huawei, η LG, η Sony και η Nokia.

Με την εξαφάνιση της “Oppo” και της θυγατρικής της μάρκας “OnePlus” από τη γερμανική αγορά, η επιλογή των σημερινών smartphones Android έχει συρρικνωθεί κατά δύο κατασκευαστές.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης