Κινδυνεύουν οι διακοπές του 2024; Πολλά αεροπλάνα έχουν πρόβλημα

Newsroom

Ποιος είναι ο 18χρονος Τούρκος ιδρυτής των Βαυαρικών Αερογραμμών Bavarian Airlines

Τεχνικά προβλήματα – Κινδυνεύουν οι διακοπές του 2024: Η καταστροφή της αεροπορικής κατασκευαστικής εταιρείας παραλύει τα αεροπλάνα…

Η μισή αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα. Πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν και οι ήδη κλεισμένες διακοπές για το 2024 κινδυνεύουν.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων Pratt & Whitney παραδίδει αυτή τη στιγμή ένα γιγαντιαίο πρόβλημα στη μισή αεροπορική βιομηχανία.

Η Pratt & Whitney είναι ο ένας από τους δύο προμηθευτές κινητήρων για τα αεροσκάφη μικρών και μεσαίων αποστάσεων της λεγόμενης “σειράς Airbus A320neo”.

Ο κατασκευαστής εξοπλίζει επίσης μικρότερα αεροσκάφη, όπως το Airbus A220 και το Embraer E2.

Τον Ιούλιο, η Pratt & Whitney είχε ανακαλύψει ότι “πτερύγια” στις τουρμπίνες και τους συμπιεστές με πιθανά ελαττώματα υλικού είχαν εγκατασταθεί επί σειρά ετών.

Αυτό θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε ρωγμές που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει ζημιά στους κινητήρες.

Βλάβες στους κινητήρες και ελαττώματα

Από το 2016, η Airbus έχει παραδώσει περίπου 1.000 αεροσκάφη A320neo, τα οποία καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα αλλά είναι πολύ πιο επιρρεπή σε ελαττώματα, αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Εκτός από αυτά, υπάρχουν περίπου 450 αεροσκάφη με παλαιότερους κινητήρες, οι οποίοι είναι επίσης επιρρεπείς σε βλάβες.

Το δέκα τοις εκατό αυτού του στόλου έχει ήδη καθηλωθεί στο έδαφος λόγω διαφόρων ποιοτικών ελαττωμάτων στην παραγωγή. Κανονικά, το ποσοστό αυτό είναι ένα με δύο τοις εκατό.

Η εταιρεία δημοσίευσε το σχέδιο επισκευής. Κατά μέσο όρο, περίπου 350 αεροσκάφη A320neo παγκοσμίως δεν θα μπορούν να απογειωθούν μέχρι το 2026 λόγω των ελαττωμάτων.

Ήδη αυτόν τον μήνα, περισσότερα από 100 αεροσκάφη θα τεθούν προσωρινά εκτός λειτουργίας, επειδή οι ρωγμές αναπτύσσονται ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Κρις Κάλιου, βάσει των αρχικών ερευνών.

Το πρώτο εξάμηνο του 2024, θα είναι ακόμη και 650, επειδή πολλοί από τους παλαιότερους κινητήρες πρέπει να ελεγχθούν νωρίτερα από άλλους.

Η “SZ” γράφει ότι οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια καταστροφή που δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί, ειδικά το 2024.

Οι ικανότητες συντήρησης είναι ήδη σε έλλειψη παγκοσμίως, αναφέρει, επειδή η ζήτηση στις αερομεταφορές έχει επιστρέψει εκρηκτικά μετά το τέλος της πανδημίας της Κορόνας και η ανασυγκρότηση του ταλαιπωρημένου κλάδου δεν μπορεί να συμβαδίσει.

Οι δυσχέρειες στον εφοδιασμό και οι ελλείψεις υλικών επιτείνουν το πρόβλημα.

Τι σημαίνει αυτό για τους τουρίστες;

Κόστος για τις εταιρείες: επτά δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, εκ των οποίων το 80% είναι αποζημιώσεις για τους πελάτες. Τα πολυχρησιμοποιημένα αεροσκάφη Boeing δεν επηρεάζονται.

Στη Lufthansa, ενδέχεται να υπάρξουν και ακυρώσεις πτήσεων, καθώς δεν μπορούν να αντικατασταθούν όλες οι πτήσεις που προκύπτουν.

Όλοι όμως θα καταβάλουν προσπάθεια να αμβλύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις για τις ήδη κλεισμένες πτήσεις και τους πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως και μεγάλη ελληνική αεροπορική εταιρεία έχει στην διάθεσή της τα Airbus A320neo και πολύ πιθανόν να επηρεαστεί και η ίδια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης