Κίνδυνος: Ευρείας κλίμακας ανάκληση σε εκατοντάδες σούπερ μάρκετ

Πωλείται σχεδόν σε όλη τη Γερμανία – Κίνδυνος για τη ζωή: Ευρείας κλίμακας ανάκληση σε εκατοντάδες σούπερ μάρκετ…

Μεγάλη εκστρατεία ανάκλησης σε εκατοντάδες σούπερ μάρκετ της Netto. Επειδή ένα προϊόν μπορεί να περιέχει επικίνδυνα θραύσματα γυαλιού, ακολουθεί τώρα ανάκληση σε οκτώ ομοσπονδιακά κράτη.

Η Netto ανακοίνωσε μια μεγάλη δράση ανάκλησης: Όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα της η πύλη καταναλωτών “Produktwarnung.eu”, πρόκειται συγκεκριμένα για ένα είδος κάπαρης με την ακριβή ονομασία “la campagna capers – from Morocco”.

Το εν λόγω προϊόν ήταν διαθέσιμο και πωλούνταν στη Netto. Ωστόσο, όπως ενημερώνει τώρα η εταιρεία, στο βάζο της κάππαρης μπορεί να βρεθούν απειλητικά για τη ζωή γυάλινα θραύσματα. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα προϊόντα διανεμήθηκαν σε όλη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας σε συνολικά οκτώ ομόσπονδα κρατίδια: Βρανδεμβούργο, Βερολίνο, Σαξονία-Άνχαλτ, Σαξονία, Σλέσβιχ-Χολστάιν, Κάτω Σαξονία και Αμβούργο.

Η επείγουσα ανάκληση αφορά κάπαρη με αριθμό παρτίδας “DS221L15:07”. Τα προϊόντα αυτά φέρουν ημερομηνία λήξης έως τις 9 Αυγούστου 2024.

Εδώ ισχύει ιδιαίτερη προσοχή, οι καταναλωτές δεν πρέπει να καταναλώσουν την κάπαρη σε καμία περίπτωση. Τα θραύσματα γυαλιού θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμούς που απειλούν τη ζωή.

Εάν καταπιείτε ένα από αυτά τα γυάλινα θραύσματα, θα μπορούσατε να υποστείτε σοβαρούς τραυματισμούς στο στόμα και το λαιμό καθώς και εσωτερικές κακώσεις ή αιμορραγία.

Ταυτόχρονα, τα θραύσματα γυαλιού μπορεί μερικές φορές να είναι τόσο μικρά που θα μπορούσαν να καταναλωθούν κατά λάθος – προειδοποιούν οι προστάτες των καταναλωτών της “Produktwarnung”.

Ως εκ τούτου, υπάρχει “κίνδυνος για τη ζωή σε περίπτωση κατανάλωσης της κάππαρης”.

Οι άνθρωποι που έχουν αγοράσει ένα τέτοιο προϊόν ή το έχουν στο σπίτι τους μπορούν τώρα να το ανταλλάξουν σε όλα τα καταστήματα Netto.

Ακόμη και χωρίς την προσκόμιση της απόδειξης, οι πελάτες θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους εάν παρουσιαστούν με την κάπαρη σε ένα εμπορικό κέντρο – ανακοίνωσε εν τω μεταξύ και στην ιστοσελίδα της η εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο μεγάλο σούπερ μάρκετ στη Γερμανία ασχολείται επί του παρόντος με μια άλλη ανάκληση: η εταιρεία Edeka προειδοποιεί για τα βατόμουρα σε βάζα των 340 γραμμαρίων.

Το προϊόν πωλούνταν επίσης σε παγγερμανικό επίπεδο. Όλες οι περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ανάκληση αυτή μπορούν να βρεθούν εδώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης