19.08: Κύμα καύσωνα με υψηλές θερμοκρασίες έρχεται στη Γερμανία

Κύμα καύσωνα θα πλήξει τη Γερμανία με υψηλές θερμοκρασίες

Εναλλασσόμενη ζέστη και καταστροφικές καταιγίδες – σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αυτή η φθινοπωρινή περίοδος έχει πλέον τελειώσει. Τι ακολουθεί: Ιδρώτας και ζέστη…

Το καλοκαίρι ανεβάζει και πάλι την θερμοκρασία στα ύψη: Τις επόμενες ημέρες προβλέπεται ότι θα κάνει όλο και περισσότερη ζέστη. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ένα σημαντικό κύμα καύσωνα.

Ειδικά στη νότια Γερμανία, αναμένονται θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 30 βαθμούς. Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), ο υποτροπικός αέρας πάνω από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη μπαίνει όλο και περισσότερο υπό την επίδραση υψηλών πιέσεων. Ο  καυτός αέρας της ερήμου θα ρέει από τη Σαχάρα.

35 βαθμοί στην περιοχή της Στουτγάρδης, ακόμη πιο ζεστός στον Ρήνο

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου αναμένονται θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς στην κοιλάδα του Ρήνου. Το Σαββατοκύριακο και η Δευτέρα δεν αναμένεται να είναι λιγότερο δροσερές, ενώ την επόμενη Τρίτη θα είναι ακόμη πιο ζεστές, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα καιρού Dominik Jung. Οι μέγιστες τιμές στα νοτιοδυτικά θα πλησιάσουν τότε ακόμη και τους 40 βαθμούς, ανακοίνωσε ο Γιουνγκ. Για την περιοχή γύρω από τη Στουτγάρδη, το μοντέλο πρόβλεψής του προβλέπει 35 βαθμούς.

Ανατροπή του καιρού και στη Βαυαρία: Μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός στη Βαυαρία επιφυλάσσει νέα ακραία φαινόμενα για το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, όχι με τη μορφή καταιγίδων που κράτησαν σε αγωνία το κρατίδιο τις τελευταίες ημέρες. Το βράδυ της Κυριακής, τη Δευτέρα και την Τρίτη επηρεάστηκαν περισσότερο η Κάτω Βαυαρία και η Άνω Βαυαρία. Το βράδυ της Πέμπτης (17 Αυγούστου), σφοδρές καταιγίδες μαινόταν στη Φραγκονία.

Στη Νυρεμβέργη, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός πλημμύρισε. Στο Weißenburg, οι πλημμύρες παρέσυραν τμήματα του ιστορικού τείχους της πόλης.

Και αυτά είναι τα καλά νέα για το Σαββατοκύριακο: Το ενδεχόμενο καταιγίδων μειώνεται. Αντίθετα, μπορούμε να περιμένουμε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Αλλαγή του καιρού για το Σαββατοκύριακο: Μεγάλη ύφεση βορειοδυτικά της Ευρώπης φέρνει ζεστό αέρα από το νότο στη Βαυαρία

Αυτό οφείλεται σε μια μεγάλη ύφεση πάνω από τη βορειοδυτική Ευρώπη. Θα απορροφήσει ζεστό, ξηρό αέρα από τα νότια και θα τον διοχετεύσει βορειοανατολικά στη νότια Γερμανία. Αυτό εξασφαλίζει ζεστό, καθαρό καιρό υψηλής πίεσης στη Βαυαρία. “Το Σάββατο, ένα ασθενές ψυχρό μέτωπο θα εξαπλωθεί στα δυτικά της Γερμανίας, πριν από το οποίο η εισροή θερμού και υγρού αέρα θα ενταθεί”, γράφει η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) στην τρέχουσα πρόγνωση.

Η Βαυαρία, ωστόσο, δεν θα βιώσει πολλά από αυτά, αλλά θα τροφοδοτηθεί ακόμη πιο έντονα με αυτόν τον “θερμό και υγρό” αέρα. Αυτό θα οδηγήσει σε μέγιστες τιμές έως και 36 βαθμούς σε τμήματα του Κρατιδίου το Σάββατο. Την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τουλάχιστον τους 35 βαθμούς. Τη Δευτέρα ο καιρός δεν θα είναι πολύ πιο δροσερός.

Καιρός Σαββατοκύριακου στη Βαυαρία: Η περιοχή της Σουαβίας και του Άουγκσμπουργκ

Στο Άουγκσμπουργκ, σύμφωνα με την DWD, το Σάββατο αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες τουλάχιστον έως και 34 βαθμούς. Στην περιοχή Allgäu, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς. Ο καιρός θα παραμείνει ξηρός και αίθριος, εκτός από λίγες ανοιξιάτικες νεφώσεις. Τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της νύχτας η ζέστη θα μειωθεί. Χαμηλές θερμοκρασίες: 16 έως 13 βαθμοί.

Η περιοχή της Μέσης Φραγκονίας και της Νυρεμβέργης

Στη Νυρεμβέργη και τη γύρω περιοχή, η DWD αναμένει θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς το απόγευμα του Σαββάτου, με χαμηλές θερμοκρασίες 19 βαθμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αίθριος ουρανός και πολλή ηλιοφάνεια. Την Κυριακή και τη Δευτέρα οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμη και τους 34 βαθμούς.

Καιρός Σαββατοκύριακο στην Άνω Βαυαρία και το Μόναχο

Στο Μόναχο οι 33 βαθμοί θα φτάσουν το απόγευμα του Σαββάτου. Η μέγιστη θερμοκρασία στο Hoher Peißenberg κοντά στο Weilheim εξακολουθεί επίσης να είναι 30 βαθμοί.

Στο Zugspitze, η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 12 βαθμούς. Οι νυχτερινές θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 16 βαθμούς κοντά στο Μόναχο έως 21 βαθμούς στους πρόποδες των Άλπεων. Σε αντίθεση με τη βόρεια Βαυαρία, η θερμοκρασία στην Άνω Βαυαρία δεν θα πέσει σχεδόν καθόλου την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου για το Ρέγκενσμπουργκ και τα περίχωρα

Στο Ρέγκενσμπουργκ, επίσης, το Σάββατο θα σπάσει το όριο των 35 βαθμών. Το Βάιντεν θα φτάσει μέχρι και τους 33 βαθμούς. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι 15 βαθμοί στο Ρέγκενσμπουργκ και το Βάιντεν και 16 βαθμοί στο Großer Arber. Οι επόμενες ημέρες θα είναι εξίσου ζεστές.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης