Θα έχουμε light lockdown μετά τα Χριστούγεννα στη Γερμανία;

Από τις 28 Δεκεμβρίου πρόκειται να τεθεί σε ισχύ ένα μίνι lockdown στη Γερμανία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός σχεδίου ψηφίσματος που υποβλήθηκε στην Deutsche Presse-Agentur και σε διάφορα μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επερχόμενης διάσκεψης την Τρίτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι περιορισμοί επαφής θα ισχύουν και για τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα και θα επιτρέπονται μόνο συναντήσεις με έως δέκα άτομα. Ειδικά οι εορτασμοί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς με μεγάλο αριθμό ατόμων δεν δικαιολογούνται στην παρούσα κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dpa, το σχέδιο εστάλη από την καγκελαρία το πρωί της Δευτέρας. Ωστόσο, πρόκειται μόνο για ένα προσωρινό καθεστώς.

Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων των ομόσπονδων κρατιδίων θα συναντηθούν με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς την Τρίτη για να συζητήσουν τις προτάσεις.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική πρόταση, το ανώτατο όριο των δέκα ατόμων θα πρέπει να ισχύει τόσο για τις ιδιωτικές συναντήσεις σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών.

Μόλις ένα ανεμβολίαστο άτομο παρευρεθεί σε μια συνάντηση, θα πρέπει να ισχύουν και πάλι οι περιορισμοί επαφής για ανεμβολίαστα άτομα: Η συνάντηση θα πρέπει τότε να περιορίζεται στο ίδιο το νοικοκυριό του ατόμου και σε δύο το πολύ άτομα από άλλο νοικοκυριό.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης