Ο Lauterbach καλεί τα γηροκομεία να έχουν υποχρεωτικές μάσκες

Χωρίς την ταχεία θέσπιση αυστηρότερων απαιτήσεων για την καταπολέμηση της πανδημίας στα γηροκομεία, πολλές λοιμώξεις απειλούν τους ευπαθείς ηλικιωμένους ανθρώπους, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Karl Lauterbach.

Ως εκ τούτου, ο Lauterbach κάλεσε την Τετάρτη τους υπεύθυνους των οίκων ευγηρίας να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και τον έλεγχο των επισκεπτών.

“Απευθύνω έκκληση στους φορείς των εγκαταστάσεων να κάνουν χρήση αυτών των μέτρων”, δήλωσε ο πολιτικός μετά από διαβουλεύσεις με τους φορείς των οίκων ευγηρίας στο Βερολίνο.

Όσον αφορά τις μάσκες, θα πρέπει να φοριούνται μάσκες FFP2 αν είναι δυνατόν, δήλωσε ο Lauterbach. Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να υποβάλονται σε έλεγχο, απαίτησε ο υπουργός. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο στο να κάνουν τέταρτο εμβόλιο όσοι έχουν ανάγκη περίθαλψης.

Επί του παρόντος, μόνο το 30 τοις εκατό των ατόμων που χρήζουν περίθαλψης έχουν λάβει δεύτερο αναμνηστικό εμβολιασμό, ο οποίος μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θνησιμότητας, όπως δήλωσε ο Lauterbach.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.