Έρευνα: Λιγότερες γεννήσεις παιδιών στη Γερμανία το 2022

Τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν ξαφνικά στη Γερμανία

Πέρυσι, γεννήθηκαν ακριβώς 738.819 παιδιά στη Γερμανία. Πρόκειται για σημαντικά λιγότερα από ό,τι το 2021 – και το χαμηλότερο επίπεδο από το 2013, με τις περιφερειακές διαφορές να γίνονται εμφανείς…

Μετά την ιδιαίτερα υψηλή γεννητικότητα του προηγούμενου έτους, το 2022 γεννήθηκαν σημαντικά λιγότερα παιδιά στη Γερμανία.

Καταμετρήθηκαν 738.819 νεογέννητα, 56.673 ή επτά τοις εκατό λιγότερα από ό,τι το 2021, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Τότε, είχε καταγραφεί το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων από το 1997 με 795.492 μωρά.

Τα ποσοστά γεννήσεων κάτω από το επίπεδο συντήρησης

Και το λεγόμενο ποσοστό γεννήσεων έχει επίσης μειωθεί σημαντικά: Κατά μέσο όρο, κάθε γυναίκα γέννησε 1,46 παιδιά, μείωση κατά οκτώ τοις εκατό – και το χαμηλότερο επίπεδο από το 2013.

Το 2021, το ποσοστό γεννήσεων είχε ακόμη αυξηθεί σημαντικά σε 1,58 παιδιά ανά γυναίκα.

Για να μην συρρικνωθεί ο πληθυσμός μιας χώρας – χωρίς μετανάστευση – θα πρέπει στις ιδιαίτερα ανεπτυγμένες χώρες να γεννηθούν περίπου 2,1 παιδιά ανά γυναίκα με καθαρά μαθηματικούς όρους.

Ο συνολικός δείκτης γονιμότητας δείχνει πόσα παιδιά θα αποκτούσε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της, αν η συμπεριφορά της ως προς τη γονιμότητα ήταν ίδια με αυτή όλων των γυναικών ηλικίας 15 έως 49 ετών κατά το εξεταζόμενο έτος.

Το Βερολίνο με το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων εδώ και χρόνια

Το ποσοστό γεννήσεων μειώθηκε σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια.

“Μειώθηκε ιδιαίτερα έντονα στο Αμβούργο και το Βερολίνο”, τόνισε το Ομοσπονδιακό Γραφείο, κατά δέκα τοις εκατό σε κάθε περίπτωση. Η μείωση ήταν ασθενέστερη στη Βρέμη, με ποσοστό τέσσερα τοις εκατό.

Οι γυναίκες στη Ρηνανία-Παλατινάτο και την Κάτω Σαξονία είχαν τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων, με 1,52 παιδιά, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των γυναικών ήταν στο Βερολίνο, όπως και από το 2017, με 1,25 παιδιά.

Το 2021, εξακολουθούσε να είναι 1,39 παιδιά ανά γυναίκα

. Στη δυτική Γερμανία, το ποσοστό γεννήσεων μειώθηκε από 1,60 σε 1,48 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και στα ανατολικά γερμανικά κρατίδια από 1,54 σε 1,43 παιδιά ανά γυναίκα.

Οι μητέρες κατά μέσο όρο 30,4 ετών κατά την πρώτη γέννηση

Η μέση ηλικία των μητέρων κατά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού το 2022 ήταν 30,4 έτη, ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος που ήταν 30,5 έτη.

Η μέση ηλικία των πατέρων κατά την πρώτη γέννηση του πρώτου παιδιού της μητέρας παρέμεινε αμετάβλητη στα 33,3 έτη ανεξάρτητα από το αν επρόκειτο για το πρώτο ή άλλο παιδί, οι μητέρες ήταν κατά μέσο όρο 31,7 ετών και οι πατέρες 34,7 ετών κατά τη γέννηση πέρυσι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης