Τα McDonald’s πρέπει να πληρώσουν 50.000 ευρώ: Δείτε γιατί!

Το ατύχημα ενός πελάτη κόστισε ακριβά σε ένα υποκατάστημα McDonald’s στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Ο ενάγων επέμεινε μέχρι τέλους….

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ο φορέας εκμετάλλευσης ενός υποκαταστήματος McDonald’s πρέπει να καταβάλει περίπου 50.000 ευρώ ως αποζημίωση σε έναν πελάτη που είχε ατύχημα εκεί. Αυτό ανέφεραν η “Schwarzwälder Bote” και η “Bild”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό, το οποίο είχε συμβεί ήδη από τον Μάρτιο του 2018, είχε απασχολήσει τα δικαστήρια στο Λάντλε για χρόνια.

Τώρα υπήρξε μάλλον η τελική διευθέτηση ενώπιον του Ανώτατου Περιφερειακού Δικαστηρίου της Καρλσρούης.

Τι είχε συμβεί;

Ένας 62χρονος άνδρας γλίστρησε σε φρεσκοσφουγγαρισμένο δάπεδο σε υποκατάστημα franchise της αλυσίδας fast food στις 13 Μαρτίου 2018. Μπορεί να συμβεί, θα μπορούσαν να πουν κάποιοι.

Όμως το ατύχημα είχε συνέπειες για την υγεία του ενάγοντος: Μετά το περιστατικό στο Bad Dürrheim, ο αυτοαπασχολούμενος επιχειρηματίας έπρεπε να δεχτεί απώλεια εισοδήματος, σύμφωνα με δική του δήλωση – και για τον λόγο αυτό μήνυσε το υποκατάστημα McDonald’s για αποζημίωση λίγο αργότερα.

Ο άνθρωπος γλιστράει: McDonald’s σε διαμάχη για αποζημίωση

Ωστόσο, ο υπάλληλος από το Bad Dürrheim και το θύμα δεν συμφώνησαν αρχικά και το θέμα έπρεπε να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή.

Ο ενάγων, ο οποίος είχε υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στον ώμο λόγω του περιστατικού, απαίτησε αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη ύψους 33.800 ευρώ, καθώς και αποζημίωση ύψους περίπου 25.000 ευρώ.

Ο υπεύθυνος του υποκαταστήματος McDonald’s δεν θέλησε αρχικά να το δεχτεί: Αμφέβαλλε ότι ο πελάτης είχε πράγματι χάσει τόσα χρήματα.

Επιπλέον, υπήρχαν επαρκείς προειδοποιητικές πινακίδες στο κατάστημα σχετικά με τη φρεσκοκαθαρισμένη περιοχή.

Το 2021, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Κωνσταντίας έκρινε ότι ο ενάγων δεν δικαιούνταν τίποτα απολύτως. Ο ενάγων άσκησε στη συνέχεια έφεση.

Η διαμάχη τραβήχτηκε για πέντε χρόνια και τώρα κατέληξε στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Καρλσρούης την περασμένη Τετάρτη.

Το δικαστήριο πρότεινε διακανονισμό στα δύο μέρη: το υποκατάστημα McDonald’s θα καταβάλει στον ενάγοντα 50.000 ευρώ.

Μένει να δούμε αν αυτό θα βάλει τέλος στη διαμάχη για ένα ολίσθημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα μέρη έχουν ακόμη δύο εβδομάδες για να το σκεφτούν.

Ο υπεύθυνος του υποκαταστήματος McDonald’s έχει ήδη ανακοινώσει στην “Bild” ότι θα δεχτεί την πληρωμή. Μάλλον ελπίζει ότι ο πρώην πελάτης του δεν θα αποκτήσει ξαφνικά όρεξη “για περισσότερα”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης