Με απόλυση απειλεί η Google τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της

Σε έγγραφο που κυκλοφόρησε μεταξύ των υπαλλήλων της η Google έκανε σαφείς τις προθέσεις της να απολύσει τους ανεμβολίαστους εργαζόμενούς της.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι, οι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν αρχικά σε «άδεια μετ’ αποδοχών» για 30 μέρες και μετά θα απολυθούν.

Σύμφωνα με το CNBC, «η Google έχει δηλώσει ότι στηρίζει την πολιτική εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ζητά από τους εργαζόμενους της να συμμορφωθούν με αυτό».

Έως τις 3 Δεκεμβρίου είχαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας προθεσμία για να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους και να ανεβάσουν έγγραφα με αποδεικτικά στοιχεία ή να υποβάλουν αίτηση για ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση.

Μετά τις 3 Δεκεμβρίου, η εταιρεία ανέφερε ότι θα αρχίσει την επικοινωνία με τους υπαλλήλους που δεν είχαν ανεβάσει τα έγγραφα ή δεν ήταν εμβολιασμένοι, καθώς και με εκείνους των οποίων τα αιτήματα για εξαίρεση δεν εγκρίθηκαν.

Σε αναγκαστική άδεια οι ανεμβολίαστοι

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει κυκλοφορήσει, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες εμβολιασμού έως την προθεσμία της 18ης Ιανουαρίου θα τεθούν σε «άδεια μετ’ αποδοχών» για 30 μέρες.

Μετά από αυτή, η εταιρεία θα τους βάλει σε «άδεια άνευ αποδοχών» για έως και έξι μήνες, ακολουθούμενη από απόλυση.

Πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί αναβάλλουν συνεχώς τα σχέδια επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία καθώς η τηλεργασία φαίνεται ότι αλλάζει σημαντικά την εικόνα των επιχειρήσεων στο μέλλον.

Η Google ωστόσο απαιτεί από το εργατικό δυναμικό της να επιστρέψει στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα από τις αρχές του 2022.

Σε αυτό βασίζει και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που επιβάλλει στους εργαζομένους της.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από τις αμερικανικές εταιρείες με 100 ή περισσότερους εργαζομένους να διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή θα υποβάλλονται σε τακτικά τεστ για Covid-19 έως τις 18 Ιανουαρίου.

Δεν διαψεύδει την εγκυρότητα του

Σε επικοινωνία με το βρετανικό BBC, η Google δεν διέψευσε την εγκυρότητα του memo που διέρρευσε.

Εκπρόσωπος της εταιρίας κολοσσού δήλωσε:

«Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, οι προϋποθέσεις εμβολιασμού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να διατηρήσουμε το εργατικό δυναμικό ασφαλές, εξασφαλίζοντας συνεχή παροχή των υπηρεσιών μας».

«Είμαστε προσηλωμένοι να κάνουμε κάθε τι δυνατό, ώστε να βοηθήσουμε τους υπαλλήλους μας μπορούν να εμβολιαστούν να το κάνουν, παραμένουμε σταθεροί στην πολιτική μας για τον εμβολιασμό».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.