Με ελλείψεις άρχισαν τα μαθήματα για τα ελληνόπουλα στη Γερμανία

Newsroom

Πολλά προβλήματα στα ελληνόγλωσσα σχολεία της Διασποράς

Για ακόμα μια χρονιά χάνονται δεκάδες ώρες μαθημάτων, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί περιμένουν με αγωνία από το υπουργείο να προχωρήσει σε διαδικασίες που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!

Την έντονη δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, εκφράζει η τοπική ΕΛΜΕ με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Ενώ το διδακτικό έτος στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 7 Αυγούστου(!) πολλές θέσεις παραμένουν κενές, καθώς η διαδικασίες των αποσπάσεων και των παρατάσεων δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί», τονίζει η ΕΛΜΕ και σημειώνει:

  • Για ακόμα μια χρονιά χάνονται δεκάδες ώρες μαθημάτων, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί περιμένουν με αγωνία από το υπουργείο να προχωρήσει σε διαδικασίες που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!
  • Διεκδικούμε την άμεση έκδοση των αποφάσεων αποσπάσεων και παρατάσεων των αποσπάσεων, αλλά και καλύτερο προγραμματισμό προκειμένου στο εξής όλες οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Πηγή: esos.gr | Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης