Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα της Γερμανίας άνοιξε στην Έσση

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Newsroom-GRland, Ευρώπη, Πολιτική

Η κρεμαστή γέφυρα “Skywalk Willingen” μήκους 665 μέτρων άνοιξε επίσημα για τους επισκέπτες την 1η Ιουλίου στο χιονοδρομικό κέντρο Willingen, στη βόρεια Έσση…

Αιωρούμενη πάνω από μια κοιλάδα σε ένα εντυπωσιακό ύψος περίπου 100 μέτρων, η “Skywalk Willingen” προσφέρει εκπληκτική θέα σε όσους είναι αρκετά θαρραλέοι για να τη διασχίσουν.

Η γέφυρα πλάτους 1,3 μέτρων μπορεί να χωρέσει μέχρι και 750 άτομα ταυτόχρονα.

Αν και αρχικά είχε διαφημιστεί ως η μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο, τον τίτλο αυτό διεκδίκησε πέρυσι η “Sky Bridge 721” στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία έχει συνολικό μήκος 721 μέτρα.

Ωστόσο, η “Skywalk Willingen” κατέχει τη δική της διάκριση ως η “μεγαλύτερη ελεύθερα κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο χωρίς καλώδια στήριξης”, όπως διακηρύσσεται περήφανα στον επίσημο ιστότοπο.

Από τη γέφυρα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το χαμηλό ορεινό τοπίο της Βόρειας Έσσης, το βουνό Ettelsberg και τον πύργο Hochheide, καθώς και θέα του φυσικού καταφυγίου Grebensteine στην κοιλάδα από κάτω.

Η γέφυρα, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2022, εγκαινιάστηκε το Σάββατο, 1η Ιουλίου, μετά από ενάμιση χρόνο κατασκευής.

Η γέφυρα, συμπεριλαμβανομένης της δομικής μελέτης, των αδειών και των περιμετρικών εργασιών, κόστισε πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Thomas Trachte, ο δήμος του Willingen χαιρετίζει την επένδυση και ελπίζει ότι θα προσελκύει έως και 100.000 επισκέπτες ετησίως.

Όσοι είναι ενθουσιασμένοι να κάνουν μια βόλτα κατά μήκος της γέφυρας, θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουν ότι το Skywalk έχει ορισμένους περιορισμούς που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

Υπάρχει ένα εξελιγμένο σύστημα ασφαλείας, το οποίο ενεργοποιείται από αισθητήρες ανέμου που είναι στρατηγικά τοποθετημένοι κατά μήκος της γέφυρας.

Εάν οι αισθητήρες αυτοί ανιχνεύσουν ριπές ανέμου που υπερβαίνουν τα όρια ασφαλείας, η πρόσβαση στη γέφυρα περιορίζεται αυτόματα.

Τι κοστίζει η επίσκεψη στη γέφυρα;

Η τιμή εισόδου στη γέφυρα είναι 11 ευρώ για τους ενήλικες και 8,50 ευρώ για τα παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν επί τόπου στους αυτόματους πωλητές και στο διαδίκτυο.

Οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν το νέο αξιοθέατο το πρωί από τις 9 π.μ. έως το σούρουπο, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι περίπου στις 9 μ.μ..

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης