Μετεωρίτης χτυπά μια οικογένεια και φέρνει βροχή χρημάτων…

Ένας μετεωρίτης χτύπησε μια οικογένεια στο Elmshorn (Schleswig-Holstein στη Γερμανία). Η πέτρα από το διάστημα αξίζει πολλά χρήματα…

Κάποιες φορές η τύχη πέφτει από τον ουρανό – και μαζί της, πολλά χρήματα θα πέσουν πιθανώς σύντομα στην αγκαλιά μιας οαικογένειας από το Elmshorn (Schleswig-Holstein):

Μετά τη βροχή αρκετών μετεωριτών στην πόλη των 48.000 κατοίκων στα τέλη Απριλίου, η οικογένεια του Mahmut Sahin είναι τώρα ίσως η πιο τυχερή από όλους τους κατοίκους του Elmshorn.

Μια πέτρα βάρους 3,7 κιλών από το διάστημα έπεσε στον κήπο των Σαχίν. Και αξίζει πολλά, όπως δήλωσε ο πατέρας της οικογένειας στο NDR και στην εφημερίδα “Bild”.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχε δεχθεί προσφορές από όλο τον κόσμο για τον μετεωρίτη: “Η υψηλότερη είναι αυτή τη στιγμή περίπου 200.000 ευρώ”.

Ο μεγαλύτερος μετεωρίτης στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν θα πάει πρώτα στο μουσείο

Δεν είναι περίεργο: για την πέτρα Sahin δεν είναι ένας οποιοσδήποτε μετεωρίτης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για τον μεγαλύτερο μετεωρίτη που έχει προσγειωθεί ποτέ στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Και πριν από την πρόσκρουσή του στο Elmshorn, ο πολύτιμος όγκος ήταν ακόμη πιο σημαντικός: θεωρείται ότι το αντικείμενο είχε συνολικό βάρος άνω των 100 κιλών πριν εισέλθει στην τροχιά της Γης.

Ωστόσο, η οικογένεια Elmshorn δεν θέλει να πουλήσει αμέσως την πέτρα, η οποία είναι πιθανώς ηλικίας 4,5 δισεκατομμυρίων ετών.

“Θέλουμε επίσης να την καταστήσουμε προσιτή και σε άλλους ανθρώπους”, δήλωσε ο Sahin στο NDR. Μια έκθεση σε διάφορα μουσεία είναι στα σκαριά.

Οι προσκρούσεις μετεωριτών στη Γη είναι σχετικά σπάνιες: Το “Meteoritical Bulletin” εκτιμά ότι περίπου επτά μετεωρίτες πέφτουν στη Γη ετησίως.

Οι περισσότεροι μετεωρίτες καίγονται στην ατμόσφαιρα και δεν φτάνουν στην επιφάνεια της Γης. Μόνο λίγοι περνούν μέσα από την ατμόσφαιρα και μπορούν στη συνέχεια να προκαλέσουν ζημιές.

Πρόσκρουση από το διάστημα: Η οικογένεια είναι διπλά τυχερή

Εκπρόσωπος του Γερμανικού Κέντρου Αεροδιαστημικής (DLR) επιβεβαίωσε την πρόσκρουση του μετεωρίτη.

Ένα τέτοιο γεγονός είναι πολύ σπάνιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με το DLR, η τελευταία φορά που ένας μετεωρίτης έπεσε στη Γερμανία ήταν τον Απρίλιο του 2002 στη Βαυαρία κοντά στο κάστρο Neuschwanstein.

Παρεμπιπτόντως, οι Σαχίν ήταν διπλά τυχεροί. “Στην πραγματικότητα είχαμε σχεδιάσει να χτίσουμε το σπίτι πέντε μέτρα πιο πίσω”, δήλωσε ο Mahmut Sahin στο NDR.

Τότε το βλήμα από το διάστημα θα χτυπούσε απευθείας στο δωμάτιο των παιδιών.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης