Μεγάλη διαδήλωση κατά των μέτρων στο Μόναχο – Αρκετές συλλήψεις

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο διαδήλωση κατά των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπως δείχνουν βίντεο στο Twitter.

“Εμείς είμαστε ο λαός”, φώναζαν πολλοί άνθρωποι στο κέντρο του Μονάχου το βράδυ της Τετάρτης. Ήταν μια διαδήλωση κατά των μέτρων της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 3.500 άτομα ακολούθησαν το κάλεσμα της ομάδας “München steht auf”. Βίντεο στο Twitter δείχνουν την τεταμένη ατμόσφαιρα στο κέντρο του Μονάχου.

Η αφίσα διαμαρτυρίας ενός συμμετέχοντα γράφει: “Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας της πανδημίας και η πανδημία των υπνωτισμένων”.

Η αστυνομία βρισκόταν επιτόπου με 400 αστυνομικούς.

Αρχικά, η διαδήλωση παρέμεινε ειρηνική στην εγκεκριμένη διαδρομή μεταξύ των οδών Schelling- και Von-der-Tann-Straße, όπως αναφέρει εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αργότερα, η διάθεση άλλαξε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, περίπου 1.000 συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς την Theresienstraße και τους σταμάτησε η αστυνομία.

Οι αρνητές των μέτρων κινήθηκαν με διάφορα τρένα προς το κέντρο της πόλης και φώναζαν συνθήματα κατά μιας απειλητικής “δικτατορίας”.

Πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις, μεταξύ άλλων για επίθεση, εξύβριση και παραβίαση της απαίτησης χρήσης μάσκας.

Πηγή: Abendzeitung | Φωτογραφία αρχείου

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.