Το Μόναχο είναι η πρωτεύουσα των μετακινούμενων της Γερμανίας

Μια νέα μελέτη δείχνει: Το Μόναχο είναι η πρωτεύουσα των μετακινούμενων της Γερμανίας με μεγάλη διαφορά. Κάθε μέρα, έως και 503.600 άνθρωποι ταξιδεύουν για να εργαστούν από άλλους δήμους στην πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βαυαρίας

Η Φρανκφούρτη και το Αμβούργο βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση με 445.000 και λίγο κάτω από 427.000 μετακινούμενους αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία στη Φύρτη.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους υπολογισμούς, οι στατιστικές υπηρεσίες των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων συμπεριέλαβαν για πρώτη φορά τους αυτοαπασχολούμενους μετακινούμενους, τους δημόσιους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους με ελάχιστη απασχόληση στον νέο “άτλαντα μετακινήσεων”.

Αυτά έλειπαν από τα προηγούμενα στοιχεία για το θέμα. Με σχεδόν 192.000 μετακινούμενους, η Νυρεμβέργη κατέχει τη δεύτερη θέση στη Βαυαρία και την ένατη σε παγγερμανικό επίπεδο.

Μελέτη: Το Μόναχο είναι η πρωτεύουσα των μετακινούμενων της Γερμανίας

Από μια άποψη, ωστόσο, η Νυρεμβέργη προηγείται ακόμη και του Μονάχου: Σύμφωνα με τη μελέτη, σχεδόν οι μισοί από τους εργαζόμενους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας ζουν αλλού, ενώ στο Μόναχο “μόνο” το 45%.

Ωστόσο, την πρώτη θέση στη Βαυαρία καταλαμβάνει το προάστιο Unterföhring του Μονάχου με ποσοστό μετακίνησης 94%. Ο τηλεοπτικός όμιλος ProSiebenSat.1 έχει εκεί την έδρα του και η ασφαλιστική εταιρεία Allianz την έδρα της στη Γερμανία.

Μεταξύ των μεγάλων πόλεων, το Ρέγκενσμπουργκ έχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό μετακινούμενων, το οποίο ανέρχεται σε 61%, με περισσότερους από 96.000 ανθρώπους να εργάζονται στην πόλη του Δούναβη, οι οποίοι δεν ζουν εκεί.

Ο μεγάλος αριθμός των μετακινούμενων αποτελεί εδώ και χρόνια θέμα για τους πολιτικούς και τις αρχές, με μία από τις συνέπειες να είναι η μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση τόσο στους δρόμους όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ωστόσο, οι αρχές δεν έχουν μετρήσει πόσο συχνά τα εν λόγω άτομα εργάζονται στο γραφείο της έδρας. Από την άποψη αυτή, τα πραγματικά στοιχεία είναι πιθανώς κάπως χαμηλότερα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.