Μόναχο του μέλλοντος: Πόσοι άνθρωποι θα ζουν στην πόλη το 2040;

Φεστιβάλ Zamanand και Corso Leopold στο Μόναχο 2023

Πώς θα είναι το Μόναχο το 2040; Η πόλη έφτασε στο τέλος αυτής της ερώτησης και έκανε μια πρόβλεψη για τον αριθμό των κατοίκων. Δείτε το αποτέλεσμα…

Το χαμηλό επίπεδο της πανδημίας Corona φαίνεται να έχει ξεπεραστεί όσον αφορά την αύξηση του πληθυσμού στην πόλη του Μονάχου. Η προηγούμενη τάση της μικρής αύξησης του αριθμού των κατοίκων στο Μόναχο συνεχίζεται και πάλι. Το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί μέχρι το 2040.

Στο πλαίσιο μιας δημογραφικής έκθεσης, η πόλη προσδιόρισε την εξέλιξη του αριθμού των κατοίκων από το 2023 έως το 2040. Το μέρος 1 της πρόβλεψης επικεντρώθηκε στο σύνολο της πόλης, ενώ το μέρος 2 εξέτασε τις επιμέρους συνοικίες.

Δείτε επίσης: Αθλητικό Φεστιβάλ Μονάχου στις 9 Ιουλίου 23 στην Königsplatz

Στο τέλος του 2022, περίπου 1,59 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν εγγεγραμμένοι ως κύριοι κάτοικοι στην πρωτεύουσα του κρατιδίου. Μέχρι το 2040, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 14% – 1,81 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν τότε την κύρια κατοικία τους στο Μόναχο.

Μόναχο 2040: Τα περίχωρα αναπτύσσονται…

Η αύξηση αυτή αποδίδεται αφενός σε πλεόνασμα γεννήσεων και αφετέρου στη μετανάστευση από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Έσση. Τα φημισμένα πανεπιστήμια και το ευρύ φάσμα ευκαιριών κατάρτισης και απασχόλησης θα καταστήσουν τη μητρόπολη του Isar ιδιαίτερα ελκυστική.

Στις επιμέρους περιφέρειες, η αναμενόμενη πληθυσμιακή εξέλιξη παρουσιάζει μεγάλες διαφορές: Ενώ αναμένεται αύξηση του πληθυσμού στο Aubing-Lochhausen-Langwied και στο Feldmoching-Hasenbergl λόγω πολλών κατασκευαστικών μέτρων, αναμένεται μείωση του πληθυσμού ή αύξηση κάτω του μέσου όρου, ιδίως στις εσωτερικές συνοικίες της πόλης.

Η πόλη του Μονάχου καταρτίζει πρόβλεψη αύξησης του πληθυσμού κάθε δύο χρόνια. Τα σχέδια για μεγάλα έργα υποδομής ή κατασκευής κατοικιών βασίζονται σε αυτές τις προβλέψεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης