Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκλείει τη χαλάρωση κυρώσεων στη Ρωσία

Η Ανναλένα Μπέρμποκ επέμεινε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία «όσο μας χρειάζεται.

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να χαλαρώσουν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Αυτό δεν θα διασφάλιζε τη συνέχιση της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Μόσχα, απεναντίας το Βερολίνο να διέτρεχε «διπλό» κίνδυνο να υποστεί «εκβιασμό», επιχειρηματολόγησε η κυρία Μπέρμποκ κατά τη διάρκεια συζήτησής της με πολίτες στη Βρέμη χθες Πέμπτη.

Εάν η γερμανική κυβέρνηση αποδεχόταν πως οποιαδήποτε χώρα μπορεί να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο «με τον πλέον βάρβαρο τρόπο», αυτό θα μετατρεπόταν «σε πρόσκληση προς όλους όσοι καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και τη δημοκρατία» να συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο, έκρινε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Η κυρία Μπέρμποκ επέμεινε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία «όσο μας χρειάζεται. Και επομένως θα διατηρήσουμε τις κυρώσεις αυτές, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν διχάζεται η κοινωνία στη χώρα μας».

Πολιτικοί του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) και της ακροδεξιάς παράταξης Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καλούν να χαλαρώσουν μέτρα που πλήττουν τη γερμανική οικονομία.

Πηγή: fortunegreece.com

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.