Έρχεται νέα πινακίδα κυκλοφορίας και φέρνει πρόστιμα 100 ευρώ

Στη Γερμανία επικρατεί νόμος και τάξη, επίσης και κυρίως στην οδική κυκλοφορία. Αν τολμήσετε να μπείτε στον “κόσμο των πινακίδων”, μπορείτε εύκολα να χαθείτε. Ξέρετε τι σημαίνει αυτή η πινακίδα κυκλοφορίας με τον μυστηριώδη αριθμό αναγνώρισης “350.1”;

Ένα πράσινο τετράγωνο με ένα λευκό ποδήλατο και δύο γραμμές πάνω του – έτσι μοιάζει μία από τις νεότερες πινακίδες στη γερμανική οδική κυκλοφορία. Αλλά τι υποτίθεται ότι σηματοδοτεί;

Το τετράγωνο ποδηλάτου εισήχθη με την τροποποίηση του Κανονισμού Οδικής Κυκλοφορίας (StVO) 2020, η οποία υποτίθεται ότι εγγυάται μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου, ιδίως για τους ποδηλάτες – και εκεί βρίσκεται η λύση του γρίφου:

Η πινακίδα κατεύθυνσης “350.1” σηματοδοτεί την αρχή ενός ποδηλατοδρόμου ταχείας κυκλοφορίας – που ονομάζεται επίσης “αυτοκινητόδρομος ποδηλάτων”.

Τέθηκε σε ισχύ στις 28 Απριλίου 2020, αλλά ακόμη και σχεδόν τρία χρόνια αργότερα δεν την έχουν γνωρίσει όλοι οι χρήστες του οδικού δικτύου.

Στη Γερμανία εμφανίζονται συνεχώς νέες πινακίδες – σύμφωνα με την ADAC, πάνω από 400 διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας ρυθμίζουν την καθημερινή ζωή στους δρόμους εδώ.

Είναι εύκολο να χάσει κανείς την αίσθηση όλων αυτών.

Νέες πινακίδες σημαίνουν πάντα νέους κανόνες. Οι ποδηλατόδρομοι αποσκοπούν στο να κάνουν την ποδηλασία ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη, όπως επιβεβαιώνει και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιακών Υποθέσεων και Μεταφορών.

Ως εκ τούτου, διαχωρίζονται δομικά από την υπόλοιπη κυκλοφορία, οι χρήστες τους έχουν προτεραιότητα έναντι των μηχανοκίνητων οχημάτων στις διασταυρώσεις και τους κόμβους και σε αυτές επιτρέπονται μόνο ποδήλατα, ηλεκτρικά ποδήλατα έως 25 km/h (pedelecs) και ηλεκτρικά σκούτερ έως 20 km/h.

Οι ποδηλατόδρομοι είναι απαγορευμένοι για τους αυτοκινητιστές και τα μηχανοκίνητα οχήματα δεν επιτρέπεται γενικά να χρησιμοποιούν τους “ποδηλατόδρομους”.

Οι παραβάσεις μπορεί να κοστίζουν αρκετά ακριβά. Σύμφωνα με το “bußgeldkatalog.org“, το μέγιστο πρόστιμο είναι 100 ευρώ και ένας πόντος στο Φλένσμπουργκ.

Λογικά, υπάρχει επίσης πινακίδα για τη σήμανση του τέλους των ποδηλατοδρόμων.

Το σχήμα είναι το ίδιο, αλλά η πινακίδα είναι σε γκρι χρώμα και διαγράφεται από πέντε διαγώνιες μαύρες γραμμές (πινακίδα “350.2”). Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με την επέκταση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης