Η τραγωδία του Neuschwanstein: Μία νεκρή, μία επέζησε από θαύμα

Γερμανία: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο κορίτσι σε εγκατάσταση για παιδιά

Ήθελαν να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους στην Ευρώπη: Η Eva L. (21) και η συμφοιτήτριά της Kelsey C. (22) σπρώχτηκαν σε μια χαράδρα κοντά στο κάστρο Neuschwanstein. Η νεότερη πέθανε, η μεγαλύτερη επέζησε.

Ασύλληπτη θλίψη στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στην Urbana-Champaign: “Η οικογένεια του Πανεπιστημίου του Ιλινόις θρηνεί για τον παράλογο θάνατο της κ. L. και την επίθεση στην κ. C.”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Robin Kaler.

“Και οι δύο είχαν μόλις αποφοιτήσει τον Μάιο και θα μπορούσαν να γιορτάσουν ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα χωρίς να φοβούνται μια τέτοια τραγική έκβαση”.

Είπε ότι οι σκέψεις όλων των συμφοιτητών και καθηγητών είναι με τις οικογένειες που θρηνούν. Το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών οδήγησης νότια του Σικάγο.

Νέα βίντεο των θυμάτων

Ένας 30χρονος Αμερικανός είχε πλησιάσει τις δύο φοιτήτριες στο Marienbrücke κοντά στο κάστρο Neuschwanstein γύρω στις 2.40 το μεσημέρι της Τετάρτης (μετέδωσε η tz). Ένα νέο βίντεο που ήρθε στην επιφάνεια δείχνει τη διάσωση.

Οι φοιτήτριες είχαν σταματήσει σε ένα ξενοδοχείο στην Theresienhöhe του Μονάχου στο ταξίδι τους στην Ευρώπη και διανυκτέρευσαν εκεί, ενώ είχαν προγραμματίσει να μείνουν εκεί μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας, ο 30χρονος παρέσυρε τις δύο σε ένα μονοπάτι που ήταν δυσδιάκριτο και οδηγούσε σε ένα παρατηρητήριο.

Εκεί, ο ύποπτος φέρεται να επιτέθηκε στην 21χρονη Eva L., πιθανότατα για σεξουαλικούς λόγους.

Όταν η Kelsey C. (22) έσπευσε να τη βοηθήσει, ο άνδρας φέρεται να την έπιασε από το λαιμό και να την πέταξε στη χαράδρα, κάτι που φέρεται να έκανε στη συνέχεια και στην 21χρονη.

Πώς ένα θαύμα έσωσε την Kelsey C. από το θάνατο

Οι δύο γυναίκες έπεσαν από ύψος περίπου 50 μέτρων. Η Eva L. υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από την πτώση.

Η Kelsey C. προφανώς επέζησε από την πτώση μόνο επειδή ένα δέντρο ανέκοψε την πτώση της στο κενό.

“Είναι θαύμα που επέζησε”, δήλωσε ο Αμερικανός μάρτυρας Eric Abneri, ο οποίος βιντεοσκόπησε τη διάσωση των γυναικών και τη σύλληψη του υπόπτου.

Η Kelsey C. εισήχθη στο νοσοκομείο του Murnau με κοψίματα και μώλωπες και έχει ήδη πάρει εξιτήριο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης