Η πόλη του Ντίσελντορφ σχεδιάζει μετρό για 455 εκατομμύρια ευρώ

Το U 81 πρόκειται να συνδέσει το αεροδρόμιο με τους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Η πρώτη φάση κατασκευής έχει ήδη ξεκινήσει, τώρα το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εγκρίνει τον περαιτέρω σχεδιασμό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το κόστος του έργου είναι αρκετά σημαντικές: συζητείται συνολικό ποσό 455 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός σχεδίου ψηφίσματος για την Επιτροπή Διατάξεων και Μεταφορών, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Πρώτα, όμως, πρέπει να καταβληθούν άλλα 9,4 εκατομμύρια ευρώ για δαπάνες σχεδιασμού, εκ των οποίων η πόλη του Ντίσελντορφ πρέπει να καταβάλει η ίδια περίπου 800.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα καλύπτονται από το υπουργείο Μεταφορών της NRW και την ένωση μεταφορών VRR.

Η κατασκευή του U 81 είναι το μεγαλύτερο έργο τοπικών μεταφορών της πόλης για τα επόμενα χρόνια, το οποίο χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις κατασκευής.

Η πρώτη φάση κατασκευής (Freiligrathplatz-Airport Terminal) βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα δημιουργήσει για πρώτη φορά σύνδεση μεταξύ του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού και του αεροδρομίου.

Η ολοκλήρωσή του έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Οι επόμενες φάσεις κατασκευής περιλαμβάνουν την επέκταση του σταθμού υπεραστικών τρένων του αεροδρομίου, ο οποίος σήμερα εξυπηρετείται από το λεγόμενο “Skytrain”.

Αυτή θα παραμείνει στη θέση της και απλώς θα συμπληρωθεί από τη νέα υπόγεια γραμμή. Η κατασκευή θα ξεκινήσει το νωρίτερο το 2026.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.