Δεκάδες οδηγοί φορτηγών στη Γερμανία απειλούν με απεργία πείνας

parking φορτηγών σε δρόμους στη Νότια Γερμανία

Εδώ και εβδομάδες, δεκάδες άνδρες περιμένουν το μισθό τους σε ένα πρατήριο καυσίμων σε αυτοκινητόδρομο στην Έσση. Τώρα περνάει ένας πολιτικός – και οι άνδρες απειλούν…

Εδώ και εβδομάδες, περισσότεροι από εκατό οδηγοί μιας πολωνικής εταιρείας μεταφορών περιμένουν στο πρατήριο του αυτοκινητόδρομου Gräfenhausen κοντά στο Weiterstadt (Darmstadt-Dieburg) επειδή δεν πληρώνονται οι μισθοί τους.

Τώρα η ομάδα απειλεί να ξεκινήσει απεργία πείνας αν δεν ικανοποιηθούν τα μισθολογικά τους αιτήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Hessenschau”, οι άνδρες το δήλωσαν αυτό σε συνάντηση με τον πολιτικό του SPD Lars Klingbeil.

Ο ομοσπονδιακός ηγέτης του SPD είχε επισκεφθεί τους εργαζόμενους στο πάρκινγκ του A5.

Ο Klingbeil δήλωσε στο Facebook: “Αυτές οι συνθήκες δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη μας το 2023”. Οι άνδρες του είχαν μιλήσει για την κατάστασή τους κλαίγοντας.

Ήθελε να ασκήσει πίεση στη μεταφορική εταιρεία με τη Γερμανική Ομοσπονδία Συνδικάτων και τη Verdi, ώστε να πληρωθούν οι οδηγοί φορτηγών.

Ο Klingbeil βρέθηκε στην Έσση για να συμμετάσχει σε διάφορες προεκλογικές συναντήσεις του SPD του για τις εκλογές στο κρατίδιο που διεξάγονται στις αρχές Οκτωβρίου.

Οφειλές 500.000 ευρώ…

Οι οδηγοί απεργούν στο πρατήριο του αυτοκινητόδρομου για περισσότερες από οκτώ εβδομάδες.

Από τότε, τα φορτηγά τους που μεταφέρουν αρκετούς τόνους εμπορευμάτων για διάφορες γερμανικές εταιρείες έχουν επίσης κολλήσει στο πρατήριο.

Ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες, μερικές φορές ακόμη και ένα χρόνο.

Συνολικά, ο εργοδότης τους οφείλει περίπου 500.000 ευρώ. Η εισαγγελία του Ντάρμσταντ διεξάγει έρευνα, ενώ ο μεταφορέας έκανε λόγο για εκβιασμό.

Ήδη την άνοιξη, περισσότεροι από 60 Γεωργιανοί και Ουζμπέκοι οδηγοί φορτηγών της ίδιας εταιρείας στο Gräfenhausen είχαν προχωρήσει σε απεργία για οφειλόμενους μισθούς και είχαν επιτύχει τελικά την καταβολή τους.

Η απεργία εκείνη την περίοδο είχε επίσης φέρει στο προσκήνιο τις συνθήκες εργασίας στις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης