Κόμμα προτείνει οι ασθενείς να πληρώνουν 20€ για τα επείγοντα

Η αντιπολίτευση της Γερμανίας, τα “αδελφά” κόμματα CDU/CSU, πρότειναν ότι οι πολίτες στη Γερμανία θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ένα τέλος 20 ευρώ για την επίσκεψη στα επείγοντα περιστατικά, εάν δεν καλέσουν εκ των προτέρων…

Το CDU / CSU πιέζει για τέλος 20 ευρώ στα επείγοντα ιατρικά περιστατικά

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), το κόμμα της γερμανικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει κοινοβουλευτική πρόταση που θα προβλέπει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ιατρικά επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζουν τέλος 20 ευρώ εάν επισκέπτονται τα ιατρικά περιστατικά χωρίς να έχουν προηγουμένως λάβει ιατρική συμβουλή μέσω τηλεφώνου.

Η νέα πολιτική θα σήμαινε ότι οι ασθενείς που δεν έχουν μεταφερθεί στα επείγοντα από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή δεν έχουν παραπεμφθεί από γιατρό θα έπρεπε πρώτα να καλέσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να λάβουν ιατρική συμβουλή μέσω τηλεφώνου.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης θα αξιολογούνταν αρχικά και, εάν είναι απαραίτητο, θα τους δινόταν ραντεβού για να επισκεφθούν τα επείγοντα περιστατικά.

Εάν ένας ασθενής εμφανιζόταν στα ιατρικά περιστατικά απροειδοποίητα, θα έπρεπε να πληρώσει 20 ευρώ. Επί του παρόντος, όλες οι επισκέψεις σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι δωρεάν στη Γερμανία για όποιον καλύπτεται από γερμανική ασφάλιση υγείας.

Το δανέζικο μοντέλο επειγόντων περιστατικών

Σύμφωνα με τα αδελφά κόμματα, ένα τέτοιο μοντέλο θα βοηθούσε στην ανακούφιση των υπερφορτωμένων τμημάτων επειγόντων περιστατικών.

“Στη Γερμανία, θα θέλαμε να εισαγάγουμε ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στη Δανία, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα πραγματικά ιατρικά επείγοντα περιστατικά θα μπορούν να αντιμετωπίζονται γρήγορα στα επείγοντα και ότι οι υπηρεσίες δεν θα καθυστερούν από ασθενείς με ασήμαντα παράπονα”, δήλωσε στο RND ο υπουργός Υγείας του CSU Stephan Pilsinger.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος του Εθνικού Συλλόγου Ιατρών Νόμιμης Ασφάλισης Υγείας (KBV) Andreas Gassen εξέφρασε παρόμοια άποψη. “Όποιος μπορεί να φτάσει μόνος του στα ιατρικά περιστατικά συχνά δεν βρίσκεται σε επείγουσα ιατρική κατάσταση”, δήλωσε ο πρόεδρος στο RND.

Μέχρι στιγμής, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach και το Γερμανικό Ίδρυμα για την Προστασία των Ασθενών έχουν απορρίψει την πρόταση.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των CDU/CSU ότι το νέο σχέδιο θα συμβάλει στην ανακούφιση των υπερφορτωμένων τμημάτων επειγόντων περιστατικών, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Eugen Brysch δήλωσε ότι τα γερμανικά νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν επί του παρόντος πρόβλημα με τους ασθενείς που κάνουν περιττές επισκέψεις.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης