Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς μάρκες παγωτού στη Γερμανία

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς μάρκες παγωτού στη Γερμανία

Ένα νόστιμο παγωτό είναι πάντα καλό. Είτε για επιδόρπιο είτε για κέρασμα, το καλοκαίρι ή το χειμώνα. Τι προτιμούν όμως οι Γερμανοί;

Δεν είναι ασυνήθιστο μια συσκευασία παγωτού να καταλήγει στο καροτσάκι των αγορών όταν κάνετε τα εβδομαδιαία ψώνια: άλλωστε, σύμφωνα με τη Statista, οι Γερμανοί κατανάλωσαν 8,1 λίτρα παγωτού κατά κεφαλήν πέρυσι. Χάρη στη μεγάλη ποικιλία γεύσεων, υπάρχει κάτι για κάθε γούστο.

Σε ποια συσκευασία παγωτού καταφεύγουν πιο συχνά οι Γερμανοί; Και ποια μάρκα είναι στην πραγματικότητα στην αγορά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Το t-online ρώτησε τους δύο μεγαλύτερους παραγωγούς παγωτών Unilever (Langnese) και Froneri (συμπεριλαμβανομένων των Mövenpick και Schöller).

Το πιο δημοφιλές παγωτό από τη Langnese

Σύμφωνα με την Unilever, το ατομικά συσκευασμένο παγωτό Langnese που οι Γερμανοί πιάνουν πιο συχνά είναι το Magnum Classic, ακολουθούμενο από το Magnum Almond.

Στην τρίτη θέση δεν είναι άλλη ποικιλία Magnum, αλλά το Cuja Mara Split.

Παρόλο που το Magnum είναι το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις της Langnese, οι Γερμανοί προτιμούν επίσης τις άλλες ποικιλίες. Χωρίς τα προϊόντα Magnum, η κατάταξη έχει ως εξής:

  1. Cuja Mara Split
  2. Flutschfinger
  3. Cornetto Classic
  4. Nogger Original
  5. Capri

Το πιο δημοφιλές παγωτό από τη Froneri

Και τι γίνεται με την Froneri, τον παραγωγό των εμπορικών σημάτων παγωτού Mövenpick, Schöller, Nuu και Co.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι Γερμανοί προτιμούν την Mövenpick Bourbon Vanilla, ακολουθούμενη από την Mövenpick Maple Walnuts και την Mövenpick Chocolate Chips.

Μεταξύ των ποικιλιών παγωτού σε ατομική συσκευασία, το καρπούζι Pirulo και ο κάκτος κατέχουν την πρώτη θέση.

Παλαιότερες ποικιλίες παγωτού

Και ποια από τα προϊόντα των δύο εταιρειών κυκλοφορούν στην αγορά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Froneri

Σύμφωνα με τη Froneri, πρόκειται για τα παγωτά Sandwich (1965) και Bum Bum (1986). Μετά από αυτό ήρθε το παγωτό Cactus (1995). Τα Mövenpick Maple Walnuts (1979) και Mövenpick Chocolate Chips (1980) κατέχουν την πρώτη θέση στις μεγάλες συσκευασίες.

Langnese

Στη Langnese, τα παλαιότερα προϊόντα που διατίθενται στη γκάμα είναι τα Riesenhappen, Domino και Capri. Κυκλοφορούν από τη δεκαετία του 1950. Στη δεκαετία του 1960 προστέθηκαν τα γλυκίσματα παγωτού, τα σπλιτ, το Nogger (1964) και το Cornetto.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης