Το Oktoberfest 2023 φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Oktoberfest 2022

Περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν από την έναρξη του Wiesn, η Stadtwerke München ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμά της για το 188ο Oktoberfest. Νέο: δωρεάν πόσιμο νερό.

Στις 18 ημέρες που θα διαρκέσει το Wiesn 2023, θα καταναλωθούν τρία εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό αντιστοιχεί στην ετήσια ζήτηση 1.200 νοικοκυριών. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στη Münchner Stadtwerke, η οποία θα προμηθεύει τους φορείς εκμετάλλευσης με ηλεκτρικό ρεύμα.

Το Wiesn 2023 φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο;

Η Stadtwerke München παρέχει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε όλους τους δημόσιους χώρους του Oktoberfest για περισσότερα από 20 χρόνια.

Από το 2012, προμηθεύει το φεστιβάλ μπύρας του Μονάχου.

Σύμφωνα με την Stadtwerke, περίπου τα δύο τρίτα των φορέων εκμετάλλευσης μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πληρώσουν μια πρόσθετη επιβάρυνση για την επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

“Περίπου 750 καταναλωτές στο Wiesn και στο Oiden Wiesn τροφοδοτούνται από ένα εξελιγμένο δίκτυο σταθμών μετασχηματισμού και καλωδίων.

Μια εξίσου βιώσιμη πηγή ενέργειας παρέχεται από την M-Ökogas για τις εγκαταστάσεις εστίασης, η οποία συμβάλλει στην εξοικονόμηση περίπου 1.000 τόνων CO2 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης”, ανακοινώνει η SWM μέσω δελτίου τύπου.

Επιπλέον, όλες οι εγκαταστάσεις εστίασης στο Wiesn 2023 θα χρησιμοποιούν το M-Ökogas.

Οι Stadtwerke υποθέτουν ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση περίπου 200.000 κυβικών μέτρων φυσικού αερίου φέτος.

Συγκριτικά, περίπου 85 μονοκατοικίες θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θέρμανση και ζεστό νερό για ένα χρόνο με την ίδια ποσότητα.

Η SWM παρέχει δωρεάν πόσιμο νερό

Τέσσερα σημεία πόσιμου νερού είναι νέα φέτος. Αυτά εισήχθησαν μετά από πρόταση διαφόρων ομάδων του δημοτικού συμβουλίου.

Τα σημεία υδροληψίας θα εγκατασταθούν στους εξωτερικούς τοίχους των χώρων υγιεινής.

Οι επισκέπτες του Oktoberfest μπορούν να αντλούν εκεί ανά πάσα στιγμή φρέσκο πόσιμο νερό του Μονάχου.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα δικά σας μπουκάλια και δοχεία.

Συγκοινωνία: Η MVG απασχολεί επιπλέον προσωπικό

Η Υπηρεσία Μεταφορών του Μονάχου (MVG) θέλει να διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να μετακινηθούν και φέτος με ασφάλεια και ευκολία από και προς την Theresienwiese.

Για να διασφαλιστεί ότι όλα θα κυλήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά, η MVG θα απασχολεί καθημερινά περισσότερο από 230 άτομα επιπλέον προσωπικό.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνολικά περίπου 6.000 επιπλέον διαδρομές κατά τη διάρκεια της Wiesn.

Επιπλέον 30 επιπλέον υπάλληλοι θα αναπτυχθούν για να διασφαλίσουν την καθαριότητα στα λεωφορεία και τα τραμ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης