Αυτό το ομόσπονδο κρατίδιο έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα

Το πρώτο γερμανικό σχολείο εισάγει την τετραήμερη εβδομάδα

Μια μελέτη αποκαλύπτει σαφείς διαφορές στα εκπαιδευτικά συστήματα. Αλλά ακόμη και το πιο εξαιρετικό ομόσπονδο κρατίδιο έχει πολλά να καλύψει σε έναν τομέα…

Το επίπεδο της εκπαίδευσης στη Γερμανία επιδεινώνεται δραστικά εδώ και δέκα χρόνια – και στη Σαξονία.

Επειδή όμως τα εκπαιδευτικά συστήματα σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια έχουν υποχωρήσει πολύ περισσότερο, η Σαξονία βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της κατάταξης για την εκπαίδευση, η οποία ανατέθηκε από το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας.

Στις περισσότερες από τις κατηγορίες στις οποίες εξετάστηκαν οι εκπαιδευτικές προσφορές των ομόσπονδων κρατιδίων, η Σαξονία τα καταφέρνει πολύ καλά.

Ειδικά όσον αφορά την έγκαιρη αντιστάθμιση των μαθησιακών ελλείψεων, η Σαξονία προηγείται σαφώς των άλλων κρατιδίων.

Το ίδιο ισχύει και για την ποιότητα των σχολείων και τον ερευνητικό προσανατολισμό.

Επιπλέον, το ποσοστό των μαθητών που δεν επιτυγχάνουν τα ελάχιστα πρότυπα ή προσόντα είναι ιδιαίτερα χαμηλό στη Σαξονία.

Η Σαξονία υστερεί στην ψηφιοποίηση

Ωστόσο, η Σαξονία υστερεί έναντι των άλλων ομόσπονδων κρατιδίων όσον αφορά την αποδοτικότητα του χρόνου και την αναλογία εποπτείας.

Όσον αφορά την ψηφιοποίηση, η Σαξονία είναι μόνο ελαφρώς καλύτερη από τους χαμένους της ψηφιοποίησης Σαξονία-Άνχαλτ, Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και Βρανδεμβούργο.

Το κύριο παράπονο ήταν οι επιδόσεις της κατάρτισης στον τομέα της πληροφορικής.

Η Σαξονία βαθμολογείται επίσης κάτω από τον μέσο όρο όσον αφορά την καθημερινή χρήση ψηφιακών μέσων στην τάξη.

Υπάρχει επίσης ακόμη ανάγκη για δράση όσον αφορά τον εξοπλισμό των σχολείων με γρήγορο WLAN.

Το Education Monitor, το οποίο συντάσσεται από το Institut der deutschen Wirtschaft (IW), δημοσιεύεται ετησίως από το 2004.

Η πρωτοβουλία Neue Soziale Marktwirtschaft περιγράφει τον εαυτό της ως μια μη κομματική συμμαχία πολιτικής, επιχειρήσεων και επιστήμης.

Χρηματοδοτείται από τις ενώσεις εργοδοτών της ηλεκτρολογικής βιομηχανίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης