3χρονο παιδί πέθανε επειδή υπάλληλος δεν έστειλε ασθενοφόρο

Μετά από μια κλήση έκτακτης ανάγκης, ένα τρίχρονο παιδί πεθαίνει – ενδεχομένως επειδή το κέντρο ελέγχου αποφάσισε να μην στείλει ασθενοφόρο. Δεν είναι σαφές πώς συνέβη αυτό.

Ένα τρίχρονο παιδί από το Βρανδεμβούργο είναι νεκρό – παρόλο που η οικογένειά έκανε μια κλήση έκτακτης ανάγκης και μίλησε με τον υπάλληλο από το κέντρο ελέγχου. Αυτό αναφέρουν το “Redaktionsnetzwerk Deutschland” και η “Märkische Allgemeine Zeitung”.

Ο υπάλληλος είχε αποφασίσει να μην στείλει ασθενοφόρο στο σπίτι του αγοριού τη νύχτα της 21ης Δεκεμβρίου. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία με την οικογένεια του παιδιού, η οποία είχε καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Δεύτερη κλήση έκτακτης ανάγκης το επόμενο πρωί

Σύμφωνα με ένα μέλος της οικογένειας, το τρίχρονο παιδί, το οποίο πιθανότατα είχε πρόβλημα με την καρδιά του, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Ο υπάλληλος αποφάσισε τελικά να μην στείλει ασθενοφόρο και συμβούλεψε την οικογένεια να καλέσει έναν τοπικό γιατρό που εφημερεύει στο 116 117, εάν η κατάσταση του παιδιού επιδεινωθεί.

Μετακόμιση στη Γερμανία: Απαντήσεις σε 10 συχνές ερωτήσεις

Το επόμενο πρωί, στην επόμενη κλήση έκτακτης ανάγκης – το αγόρι είχε καταρρεύσει. Ο γιατρός των επειγόντων περιστατικών που τώρα δεν μπορούσε παρά να αναφέρει τον θάνατο.

Υπάλληλος με άψογη φήμη

Ακόμη και ο Thomas Barz (CDU) δεν μπορεί να απαντήσει γιατί ο υπάλληλος αποφάσισε να μην στείλει ασθενοφόρο. Ο δημοτικός σύμβουλος του Βρανδεμβούργου είναι υπεύθυνος για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης.

“Είναι απλά τρομερό. Υπήρχε μια ένδειξη, δηλ. λέξεις-κλειδιά, στις οποίες πρέπει να αντιδράσει ο υπάλληλος. Γιατί αποφάσισε διαφορετικά στο τέλος, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ακόμα”. Θα έστελνε το ασθενοφόρο ενστικτωδώς – “ακόμη και αν ήταν μάταιο”.

Η αιτία του θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο υπάλληλος έχει πραγματικά μια άψογη φήμη. Επί του παρόντος διεξάγεται έρευνα για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους και βρίσκεται σε άδεια απουσίας.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης