Γερμανία: Παραδοσιακό κατάστημα κλείνει μετά από 395 χρόνια

Το πανδοχείο αναφέρεται για πρώτη φορά το 1628: έχει επιβιώσει από αστραπές, πολέμους και 16 διαφορετικούς ενοικιαστές. Τώρα έχει τελειώσει – εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων.

Το πανδοχείο Mutter Buermann στο Hemmingen-Devese (Κάτω Σαξονία) πρόκειται να κλείσει οριστικά φέτος.

Ο σημερινός ενοικιαστής Stefan Nacke δεν θέλει να συνεχίσει: ο Nacke επιβεβαίωσε στην “Hannoveranische Allgemeine Zeitung” (HAZ) ότι δεν έχει βρει διάδοχο για το πανδοχείο, του οποίου η πρώτη καταγραφή στα βιβλία της ιστορίας χρονολογείται από το 1628.

Το πανδοχείο φιλοξενεί τακτικά γάμους και άλλες γιορτές και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν ήδη κρατήσεις για το επόμενο έτος.

Στην μπυραρία με τις περίπου 80 θέσεις, σταματούν οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου, ενώ υπάρχουν και δώδεκα δωμάτια ξενοδοχείου.

Οι επιχειρήσεις πάνε καλά, αλλά κανείς δεν θέλει να αναλάβει την επιχείρηση του Buermann.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα HAZ, ο Nacke αναφέρει διάφορα προβλήματα που πιθανώς έχουν αποτρέψει και τους εστιάτορες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την επιχείρηση.

Από τη γαστρονομία της Κάτω Σαξονίας λείπουν 10.000 εργαζόμενοι

Η ανεξέλεγκτη έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης αποτελεί επίσης πρόβλημα για τον ίδιο: δύο υπάλληλοι κουζίνας συνταξιοδοτούνται σύντομα και οι νέοι βοηθοί σπουδαστές μετακομίζουν συνήθως σε μεγαλύτερη πόλη μετά την ολοκλήρωση της σχολής.

“Σύντομα θα είμαι σχεδόν μόνος εδώ”, λέει ο Nacke στην HAZ.

Επιπλέον, ο 16ος ενοικιαστής του Mutter Buermann ταλαιπωρείται από το αυξημένο γραφειοκρατικό βάρος: τα τελευταία χρόνια περνάει όλο και περισσότερο χρόνο στο γραφείο και όλο και λιγότερο στο ίδιο το εστιατόριο.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος της Κάτω Σαξονίας βρίσκεται σε κρίση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού: τον Ιανουάριο, το παράρτημα Κάτω Σαξονίας της Γερμανικής Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων (Dehoga) εκτίμησε ότι μόνο στο κρατίδιο υπάρχει έλλειψη 10.000 εργαζομένων.

Το πρόβλημα είναι εξίσου διαδεδομένο στις μεγάλες πόλεις, στις αγροτικές περιοχές, αλλά και στις πανεπιστημιακές πόλεις.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης