Παράλογη εκστρατεία της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας

Για 33 πόντους συλλογής σε πακέτα με γλυκά, ένα παιδί παίρνει ένα μπλουζάκι. Σε αντάλλαγμα, πρέπει να φάνε 83 μπάρες Knoppers, για παράδειγμα.

Οι Γερμανοί παίκτες προωθούν την εκστρατεία. Παράλληλα, η DFB προωθεί την υγιεινή διατροφή. Πώς ταιριάζουν όλα αυτά μεταξύ τους;

Η εταιρεία Storck χρησιμοποιεί το σύνθημα “#Frohe Ballnachten” στη διαφήμισή της για την καμπάνια της συλλογής της μάρκας Knoppers.

Θα κερδίσετε μια φανέλα της Εθνικής Ομάδας της Γερμανίας: από τη μία πλευρά η φανέλα μοιάζει με φανέλα της Γερμανίας, ενώ από την άλλη πλευρά μιμείται ένα χριστουγεννιάτικο πουλόβερ.

Η εταιρεία Storck υπαινίσσεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Κατάρ, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Advent.

Πολλοί νεαροί οπαδοί της εθνικής ομάδας της Γερμανίας είναι ενθουσιασμένοι με την εκστρατεία. Ανάμεσά τους είναι οι Jakob και Korbinian Oberender.

Οι δύο μικροί λάτρεις του ποδοσφαίρου, 9 και 12 ετών, θέλουν επίσης να αποκτήσουν την φανέλα: Ένας από την τάξη του Jakob τα κατάφερε ήδη και τώρα περιμένει το δώρο του.

Πολλές θερμίδες για ένα μπλουζάκι

Για να βρουν όμως ο Korbinian και ο Jakob το Ballnachten κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, χρειάζονται 33 σημεία συλλογής, τα οποία πρέπει να συγκεντρώσουν μέσα σε πέντε μήνες.

Αυτό που αρχικά φαίνεται ως ένα εφικτό εμπόδιο ισοδυναμεί με 83 μπάρες Knoppers: επειδή η Storck δεν δίνει έναν βαθμό για μια μπάρα Knoppers, αλλά δίνει δύο βαθμούς για μια συσκευασία Knoppers που περιέχει πέντε μπάρες.

Όταν η Kathrin Oberender, μητέρα του Jakob και του Korbinian, βλέπει πόσες μπάρες πρέπει να φάνε τα παιδιά της για μία μπλούζα, ενοχλείται: “Η ιδέα ότι ο γιος μου πρέπει να φάει όλα αυτά με αηδιάζει”.

Συνολικά, τρώγοντας 83 Knoppers με ξηρούς καρπούς καταναλώνουμε 1,287 κιλά ζάχαρης και 1,054 κιλά λίπους.

Μία μπάρα Knoppers με ξηρούς καρπούς έχει 213 kcal – 83 μπάρες Knoppers αυτής της ποικιλίας έχουν 17.679 kcal. Αυτό αντιστοιχεί στις θερμιδικές ανάγκες ενός παιδιού ανά εβδομάδα.

Κριτική από το Foodwatch

Δεν έχει μόνο η Storck μια τέτοια καμπάνια συλλογής για το Παγκόσμιο Κύπελλο: η Ferrero διαφημίζει επίσης με μια καμπάνια συλλογής και απονέμει βραβεία που ξεκινούν από εννέα πόντους, για τους οποίους κάποιος θα λάβει ένα παιχνίδι με κάρτες DFB.

Ωστόσο, αν θέλετε να κερδίσετε ακουστικά in-ear, χρειάζεστε 60 πόντους- με 45 πόντους μπορείτε να κερδίσετε μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Η Luise Molling από το Foodwatch επικρίνει ότι οι εκστρατείες αυτές προωθούν τον υποσιτισμό των παιδιών.

Η Kaufmännische Krankenkasse (KKH), για παράδειγμα, δηλώνει ότι το 2021, το 34% των παιδιών ηλικίας 6 έως 18 ετών θα πάσχουν περισσότερο από ακραία παχυσαρκία από ό,τι το 2011.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η KKH συνιστά, μεταξύ άλλων, μια ισορροπημένη διατροφή.

Οι αθλητές προωθούν την εκστρατεία συλλογής

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) έχει επίσης δεσμευτεί σε αυτό και γράφει στο καταστατικό της: “Σκοπός της DFB είναι η προώθηση του αθλητισμού. Αυτός ο σκοπός του καταστατικού υλοποιείται … μέσω της προώθησης της υγιεινής διατροφής”.

Ωστόσο, η εκστρατεία της Knoppers προωθείται από τους παίκτες της DFB Thomas Müller και Mats Hummels.

Μια ερώτηση σχετικά με το αν οι παίκτες της DFB τηρούν τους συνεργάτες διαφήμισης τροφίμων και, αν ναι, ποιες κατευθυντήριες γραμμές, έμεινε αναπάντητη από τους Hummels και Müller.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης