Οι πωλήσεις του Deutschlandticket ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια

Deutschlandticket: Το εισιτήριο των 49 ευρώ τίθεται σε κυκλοφορία σε όλη τη Γερμανία

Τα τελευταία στοιχεία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Μεταφορών δείχνουν ότι 11 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν αγοράσει το Deutschlandticket των 49 ευρώ.

Οι κάτοικοι των πόλεων της Γερμανίας αγαπούν το εισιτήριο, αλλά οι πωλήσεις έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τη δημοτικότητα του εισιτηρίου των 9 ευρώ.

Το Deutschlandticket της Γερμανίας μετά από 100 ημέρες κυκλοφορίας

Το Deutschlandticket της Γερμανίας ισχύει τώρα για λίγο περισσότερο από 100 ημέρες.

Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κηρύξουμε την πολιτική μεταφορών μια απόλυτη επιτυχία, αλλά ορισμένοι λένε ότι τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων αποκαλύπτουν την αρχή της μετάβασης της Γερμανίας στην κινητικότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Μεταφορών, 11 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν πλέον αγοράσει το εισιτήριο.

Συνολικά, η DB Regio είχε 25% περισσότερους κατόχους συνδρομής τον Ιούνιο από ό,τι πριν από την κυκλοφορία του εισιτηρίου και μόνο στο Αμβούργο, η τοπική ένωση μεταφορών, HHV, έχει κερδίσει 250.000 νέους πελάτες από την κάπως χαοτική κυκλοφορία του εισιτηρίου την 1η Μαΐου.

Παρά τη δημοτικότητά του μέχρι στιγμής, οι 11 εκατομμύρια πωλήσεις του Deutschlandticket έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να φτάσει την επιτυχία του εισιτηρίου των 9 ευρώ, το οποίο αγοράστηκε 52 εκατομμύρια φορές μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2022.

Οι κάτοικοι της υπαίθρου δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι με το εισιτήριο των 49 ευρώ

Ενώ οι κάτοικοι του Αμβούργου και άλλων γερμανικών πόλεων έχουν μεταστραφεί, οι κάτοικοι των πιο αγροτικών περιοχών της Γερμανίας αμφισβητούν αν το εισιτήριο αξίζει το κόστος γι’ αυτούς.

Ο Rolf Tewes, δήμαρχος του Bevern, ενός μικρού δήμου στο Schleswig-Holstein, δήλωσε στο ZDF ότι πολλοί κάτοικοι δεν πείστηκαν από τα όσα τους προσφέρει το εισιτήριο.

“Στην πραγματικότητα δεν είμαστε συνδεδεμένοι με τις δημόσιες συγκοινωνίες”, δήλωσε ο Tewes στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

“Το μόνο που έχουμε είναι ένα σχολικό λεωφορείο, αλλά αυτό δεν εκτελεί δρομολόγια κατά τις αργίες ή το Σαββατοκύριακο”.

Οι ελλείψεις αυτές τεκμηριώθηκαν από τον Detlef Neuß, ομοσπονδιακό πρόεδρο της ένωσης επιβατών PRO BAHN.

“Υπάρχουν ακόμη δήμοι που έχουν περισσότερους από 100 κατοίκους αλλά δεν έχουν ούτε μία σύνδεση με το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών”, δήλωσε ο Neuß στο ZDF.

“Το Deutschlandticket δεν έχει δώσει τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους, διότι συχνά πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στην επόμενη στάση λεωφορείου ή στον επόμενο σιδηροδρομικό σταθμό – το εισιτήριο είναι σχεδόν άχρηστο γι’ αυτούς”.

Παρά την κριτική του Neuß, ο υπουργός Μεταφορών των Πρασίνων για τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία Oliver Krischer χαρακτήρισε την πολιτική επιτυχημένη, αλλά συμφώνησε ότι τα δίκτυα μεταφορών πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω στη Γερμανία.

“Είναι κοινή δημόσια ευθύνη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων να εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση [για την ανάπτυξη των μεταφορών]”, δήλωσε ο Krischer στο ZDF.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης