Πόσους προσλαμβάνει η Tesla στη Γερμανία κάθε μήνα;

Η έναρξη παραγωγής στο Gigafactory της Tesla στη Γερμανία είναι ένα σημαντικό γεγονός για την ίδια, για τους ανταγωνιστές της αλλά και για τους εργαζόμενους που χρειάζεται να προσλάβει.

Όπως έγινε γνωστό, η Tesla προσλαμβάνει 500-600 άτομα κάθε μήνα από τα τέλη Μαρτίου και έπειτα, όταν ξεκίνησε η παραγωγή των μοντέλων της στο Gigafactory που έχει δημιουργήσει στο Gruenheide.

Όπως δήλωσε ο κ. Joerg Steinbach, Υπουργός Οικονομίας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου στο οποίο βρίσκεται το νέο εργοστάσιο της Tesla επί γερμανικού εδάφους, από τις αρχές τις χρονιάς ως τώρα έχουν προσληφθεί περίπου 4.100-4.500 άτομα.

Οι εργαζόμενοι προέρχονται από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας οι οποίοι επρόκειτο να πάψουν να απασχολούνται σε αυτές. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η συνέχιση της εργασίας τους.

Όπως είπε ο κ. Steinbach, ένα ποσοστό περίπου 10% αυτών είναι ξένοι, κυρίως Πολωνοί, και πρόσθεσε σχετικά: «Τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών καταλαβαίνουν ότι η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκίνητων απαιτεί λιγότερο εργατικό δυναμικό από αυτό που είχαν στο παρελθόν. Αυτό είναι προς όφελός μας και προσπαθούμε να τους φέρουμε εδώ, στο Βρανδεμβούργο».

Καθώς η ζήτηση για τα μοντέλα της Tesla αυξάνεται τόσο στη Γερμανία όσο και στις άλλες χώρες της Ευρώπης απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για να ικανοποιηθεί η παραγωγή.

Θυμίζουμε ότι στις 23 Μαΐου τρέχοντος έτους, τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι στο εργοστάσιο προστέθηκε και τρίτη βάρδια εργαζομένων για να αυξηθεί ο αριθμός των οχημάτων που κατασκευάζονται εκεί ημερησίως.

Πηγή: CAR AND DRIVER

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.