Προσοχή σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις: Νέα απάτη με τιμολόγια

Προσοχή σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις: Νέα απάτη με τιμολόγια

Το κόλπο με τα εγγόνια ή οι κλήσεις από υποτιθέμενους αστυνομικούς είναι πλέον αρκετά γνωστές απάτες. Τώρα, όμως, οι δράστες στοχεύουν όλο και περισσότερο σε επιχειρήσεις και όχι σε ιδιώτες – και χρησιμοποιούν για την απάτη τους πληροφορίες που είναι δημόσια διαθέσιμες σε όλους…

Οι απατεώνες αναπτύσσουν συνεχώς τις τακτικές τους

Τα τηλεφωνήματα με κόλπα, οι εμφανίσεις ψεύτικων αστυνομικών και υποτιθέμενων τεχνιτών, καθώς και οι απάτες στο eBay και τα συναφή, ακολουθούνται τώρα από μια νέα παραλλαγή της απάτης μέσω του Διαδικτύου.

Η αστυνομία του Dinkelsbühl προειδοποιεί: Οι απατεώνες στέλνουν επί του παρόντος επιστολές που μοιάζουν επίσημες και επικοινωνούν με τα πρόσωπα επικοινωνίας των εταιρειών μέσω ταχυδρομείου.

Οι επιστολές φέρουν το λογότυπο του εκάστοτε ομοσπονδιακού κρατιδίου.

Ζητείται από τους παραλήπτες να προβούν σε πληρωμή σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Το δύσκολο είναι ότι οι συνοδευτικές επιστολές όχι μόνο φαίνονται αξιόπιστες, αλλά χρησιμοποιούνται και τα σωστά στοιχεία, όπως για παράδειγμα η ημερομηνία δημοσίευσης, το αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο ή ο αριθμός του εμπορικού μητρώου.

Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να ανακτηθούν από το εμπορικό μητρώο ή από ανάλογες πύλες.

Εάν κάποιος έχει ιδρύσει μια νέα εταιρεία, η καταχώριση του νέου νομικού προσώπου σε τέτοιους ιστότοπους γίνεται συνήθως μέσω του τοπικού δικαστηρίου.

Οι δράστες εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία για να στείλουν αυτά τα πλαστά τιμολόγια αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους εκεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Dinkelsbühl, δύο κριτήρια βοηθούν στον έλεγχο της γνησιότητας των αποστελλόμενων τιμολογίων:

Πρώτον, τα τραπεζικά στοιχεία πρέπει να αρχίζουν με το αναγνωριστικό DE. Διαφορετικά, ο λογαριασμός δεν τηρείται στη Γερμανία, κάτι που δεν ισχύει για καμία γερμανική αρχή.

Και δεύτερον, τα ζητούμενα έξοδα δεν πρέπει να υπερβαίνουν σημαντικά το ποσό που αναφέρεται στο διάταγμα περί τελών εμπορικού μητρώου.

Αυτό είναι διαθέσιμο σε όλους στο Διαδίκτυο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης