Σημαντική αύξηση της διαφθοράς στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία

Μετά από μια προσωρινή μείωση, ο αριθμός των υποθέσεων διαφθοράς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αυξήθηκε και πάλι σημαντικά. Οι ερευνητές κατέγραψαν ακόμη και τριπλασιασμό του αριθμού των μεμονωμένων παραβάσεων

Ο αριθμός των υποθέσεων διαφθοράς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχει αυξηθεί σημαντικά. Αυτό προκύπτει από την έκθεση για την τρέχουσα κατάσταση της διαφθοράς, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των διαδικασιών αυξήθηκε κατά περισσότερο από 50% σε 313 πέρυσι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (208).

Ο αριθμός των ατομικών παραβάσεων τριπλασιάστηκε και έφτασε σχεδόν τις 2400 περιπτώσεις κατά την ίδια περίοδο.

Η αύξηση αφορούσε κυρίως τον τομέα της δωροδοκίας και της διαφθοράς, ανέφερε το Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας του κρατιδίου NRW.

Προέκυψε κυρίως από εκτεταμένες διαδικασίες στον κατασκευαστικό κλάδο και στον εξοπλισμό καταστημάτων.

Για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας είχε συνδέσει την ανάθεση συμβάσεων σε περισσότερους από 100 υπεργολάβους με τη χορηγία τους υπέρ ενός αθλητικού συλλόγου που διοικούσε.

Ο επικεφαλής μιας εταιρείας έργων είχε κάνει κοινά πράγματα με τον επικεφαλής μιας εταιρείας κατασκευής καταστημάτων σε βάρος των μεμονωμένων επιχειρηματιών καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα.

Σε ένα πανεπιστήμιο, ένας υπάλληλος είχε βελτιώσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και είχε μετατρέψει τις αποτυχημένες εξετάσεις σε επιτυχείς με αντάλλαγμα την πληρωμή έως και 800 ευρώ.

Δύο υπάλληλοι ενός κέντρου εργασίας είχαν διανείμει, για παράδειγμα, εκπαιδευτικά κουπόνια για άδειες οδήγησης και απαίτησαν να εξαργυρώνονται αποκλειστικά σε δύο συγκεκριμένες σχολές οδήγησης.

Στη συνέχεια, τα μαθήματα κατάρτισης δεν παρασχέθηκαν κανονικά από τις εν λόγω σχολές οδήγησης και παρόλα αυτά τιμολογήθηκαν.

Οι ερευνητές υπολόγισαν τη ζημία που προκλήθηκε από τη διαφθορά σε συνολικά 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, όπως στην περίπτωση της βελτίωσης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, ήταν δύσκολο ή και αδύνατο να ποσοτικοποιηθεί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.