Στουτγάρδη: Κοσμοσυρροή έξω από την υπηρεσία εγγραφής αλλοδαπών

Newsroom

Στουτγάρδη: Κοσμοσυρροή έξω από την υπηρεσία εγγραφής αλλοδαπών

Χρόνος αναμονής έως 19 ώρες: Η υπηρεσία εγγραφής/καταγραφής αλλοδαπών της Στουτγάρδης βυθίζεται στο χάος: ο κόσμος κατασκηνώνει μπροστά στην είσοδο…

Οι χρόνοι αναμονής είναι μεγάλοι, το προσωπικό καταπονημένο

Επειδή αυτή τη στιγμή επικρατεί χάος στο Γραφείο Εγγραφής Αλλοδαπών στη Στουτγάρδη, κάποιοι κατασκηνώνουν ακόμη και τη νύχτα μπροστά στις πόρτες του γραφείου προκειμένου να κλείσουν ραντεβού.

Είναι ένα δροσερό πρωινό του Σεπτεμβρίου. Δεκάδες άνθρωποι στέκονται σε μια μεγάλη ουρά μπροστά από το κτίριο του Γραφείου Εγγραφής Αλλοδαπών της Στουτγάρδης στην Josef-Hirn-Platz.

Ορισμένοι έχουν κουβέρτες και υπνόσακους μαζί τους, επειδή έχουν περάσει τη νύχτα εδώ για να πάρουν ένα από τα πολυπόθητα ραντεβού.

Άλλοι είναι απελπισμένοι γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει με την παραμονή τους στη Γερμανία.

Περισσότερες αιτήσεις, λιγότερο προσωπικό…

Στο γραφείο καταγραφής αλλοδαπών της Στουτγάρδης επικρατεί χάος εδώ και εβδομάδες.

Το γραφείο είναι αρμόδιο για την έκδοση και την παράταση των αδειών παραμονής για τους αλλοδαπούς που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν στη Στουτγάρδη.

Όμως η αρχή είναι υπερφορτωμένη.

Πάνω απ’ όλα, υπάρχει έλλειψη προσωπικού για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων.

Το αποτέλεσμα: μεγάλοι χρόνοι αναμονής, δυσαρεστημένοι άνθρωποι και αγχωμένο προσωπικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Stuttgarter Zeitung”, υπήρχαν άνθρωποι που περίμεναν μπροστά από το κτίριο έως και 19 ώρες.

Μερικές φορές αυτό οδηγεί σε δραματικές καταστάσεις: Η “Südwestrundfunk” (SWR) αναφέρει την περίπτωση ενός άνδρα που εργαζόταν στη Στουτγάρδη και ήθελε να φύγει, αφού επί μήνες δεν έβρισκε ραντεβού στην αρχή.

Στο αεροδρόμιο όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον σταμάτησαν επειδή η βίζα του είχε λήξει για μία ημέρα. Έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο.

“Περίπλοκο θέμα”

Ο δήμαρχος Δημόσιας Τάξης Clemens Maier (Ελεύθεροι Ψηφοφόροι) δήλωσε στο SWR ότι η κατάσταση είχε διάφορες αιτίες.

Για ένα πράγμα, είπε, ήταν δύσκολο να προσληφθεί νέο προσωπικό για να ασχοληθεί με τον περίπλοκο νόμο για τους αλλοδαπούς.

Αλλά και λόγω των υψηλών ενοικίων και του κόστους ζωής στην πρωτεύουσα του κράτους, λαμβάνονταν πολύ λίγες αιτήσεις από τις γύρω περιοχές.

Ο Maier υποσχέθηκε ωστόσο βελτιώσεις. Από τις αρχές του έτους, ο δήμος προχώρησε σε μαζική διαφήμιση για νέους υπαλλήλους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του 2023 πρόκειται να προσληφθούν 17 νέοι υπάλληλοι.

Ο Maier θέλει επίσης να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες εντός της Υπηρεσίας Καταγραφής Αλλοδαπών.

Εν τω μεταξύ, τα καταστήματα στη γειτονιά της αρχής επωφελούνται από τους μεγάλους χρόνους αναμονής: Με χρέωση, για παράδειγμα, ένα μπαρ με σίσα προσφέρει τη χρήση των τουαλετών εκεί, όπως αναφέρει η “Stuttgarter Zeitung”.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης