Έρχονται συστάσεις για μάσκες το φθινόπωρο στη Γερμανία;

Newsroom

Έρχονται συστάσεις για μάσκες το φθινόπωρο στη Γερμανία;

Σε ορισμένες περιοχές και καταστάσεις, ο πολιτικός των Πρασίνων για θέματα υγείας Janosch Dahmen συνιστά να φοράτε και πάλι προστατευτικές μάσκες για το φθινόπωρο. Άλλοι ειδικοί μιλούν επίσης για το γεγονός ότι οι μάσκες μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς υψηλού κινδύνου…

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου ανατέλλει και η κορώνα γίνεται σιγά-σιγά και πάλι θέμα.

Ο εκπρόσωπος για θέματα πολιτικής υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Janosch Dahmen, συνιστά να φοράμε και πάλι προστατευτικές μάσκες σε ευαίσθητες περιοχές για το επόμενο διάστημα.

“Προκειμένου να προστατευτεί κανείς από οξείες αναπνευστικές νόσους, μπορεί να έχει νόημα και αυτό το φθινόπωρο να φοράει προστατευτική μάσκα σε εγκαταστάσεις φροντίδας, κλινικές και άλλα τμήματα του συστήματος υγείας”, δήλωσε στο Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Dahmen: Παρακολουθήστε τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης

“Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι κατά την προσεχή φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδο η επιβάρυνση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης λόγω οξέων αναπνευστικών λοιμώξεων θα μπορούσε να αυξηθεί και πάλι σημαντικά”, δήλωσε ο Dahmen.

Αναφέρθηκε επίσης στις τρέχουσες εξελίξεις, όπου οι αριθμοί των λοιμώξεων για τη γρίπη και τον κορώνα έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Κατά την προετοιμασία για το φθινόπωρο, οι αριθμοί των κρουσμάτων Corona θα πρέπει να εξεταστούν και πάλι με μεγαλύτερη σαφήνεια.

“Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε στενά τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης εδώ – όπως η αξιολόγηση των δεδομένων αποχέτευσης και των πρακτικών αναφοράς – προκειμένου να εντοπίσουμε μια κρίσιμη αύξηση νωρίς”.

Χρήση μάσκας: λογικό για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, λένε οι ειδικοί

Ο ανοσολόγος Carsten Watzl του Πανεπιστημίου TU Dortmund δήλωσε στο διαδικτυακό περιοδικό Fitbook στα τέλη Αυγούστου σχετικά με την προστασία από την κορώνα:

“Υπάρχουν ασθενείς υψηλού κινδύνου που εξακολουθούν να προστατεύονται με μάσκα. Αλλά δεν θεωρώ απαραίτητη τη μάσκα για όλους”.

Η ανοσολόγος Martina Prelog από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Würzburg είπε επίσης “βασικά όχι” στη χρήση μάσκας για όλους.

Αλλά πρόσθεσε επίσης: “Ωστόσο, οι ασθενείς υψηλού κινδύνου που είναι σοβαρά ανοσοκατασταλμένοι και είχαν κακή ανοσολογική απόκριση στον εμβολιασμό και/ή στη λοίμωξη θα πρέπει να αποφασίζουν ατομικά αν θέλουν να προστατευθούν με μάσκα – και όχι μόνο κατά του Corona, αλλά και κατά άλλων παθογόνων του αναπνευστικού συστήματος”.

Για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, εκτός από τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς, οι μάσκες είναι επίσης σημαντικές κατά τη διάρκεια των κυμάτων Corona ή γρίπης, καθώς και η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο εντατικολόγος Χριστόφορος Καραγιαννίδης.

Ο αναμνηστικός εμβολιασμός σύντομα δυνατός με προσαρμοσμένο εμβόλιο

Όπως συστήνει η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (ΣτΕ) για ορισμένες ομάδες ατόμων, μπορεί να είναι χρήσιμος ο αναμνηστικός εμβολιασμός κατά του Covid-19 εκτός από την προστατευτική μάσκα. Σύμφωνα με την Apothekerverband Nordrhein (Ένωση Φαρμακοποιών Βόρειου Ρήνου), το νέο εμβόλιο Corona, προσαρμοσμένο στην υποπαραλλαγή Omikron XBB.1.5, θα είναι διαθέσιμο στα ιατρεία από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) είχε προηγουμένως δώσει το πράσινο φως για το νέο εμβόλιο του κατασκευαστή Biontech.

Αύξηση των αναφερόμενων κρουσμάτων λοίμωξης στη Γερμανία

Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) καταγράφει επί του παρόντος αύξηση των αναφερόμενων κρουσμάτων λοίμωξης – αν και σε χαμηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με την τρέχουσα εβδομαδιαία έκθεση της Ομάδας Εργασίας για τη Γρίπη (AGI), η δραστηριότητα των οξέων αναπνευστικών νοσημάτων βρίσκεται επί του παρόντος ακόμη “σε χαμηλό καλοκαιρινό επίπεδο”, αλλά αυξάνεται κάπως νωρίτερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της γρίπης covid-19 έχει αναφερθεί εδώ και περίπου επτά εβδομάδες, αλλά τα συνολικά επίπεδα επίπτωσης παραμένουν πολύ χαμηλά.

Την εβδομάδα 21 έως 27 Αυγούστου, έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά μέχρι στιγμής 4.760 κρούσματα του Covid-19 – υπερδιπλάσια από ό,τι στις αρχές Αυγούστου.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποθέτουν ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός μη δηλωμένων κρουσμάτων, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν εξετάζονται πλέον.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης